U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWat is de prijs van een nieuwe badkamer?

Wat is de prijs van een nieuwe badkamer?

Toe aan een nieuwe badkamer of ben je van plan om te renoveren/verbouwen? Dan wil je weten wat een gemiddeld budget is en wat je verwachtingen voor een bepaald budget kunnen zijn. Natuurlijk hangt dit van de situatie af maar wij helpen je graag met een gemiddelde schatting van de kosten van een nieuwe of gerenoveerde badkamer. 

De prijs van een gemiddelde badkamer

Een gemiddelde badkamer kost tussen de € 5.000 - € 20.000 euro. Dit is een erg ruime bandbreedte. De prijs van een badkamer is namelijk van veel factoren afhankelijk:

  • Van welk merk of welke merken je sanitair aanschaft; hoe duurder het merk, hoe duurder de badkamer, logischerwijs.
  • Hoe groot jouw badkamer is. Denk aan de oppervlakte die betegelt moet worden et cetera.
  • De bewerkelijkheid van de nieuwe badkamer. Moeten er leidingen worden omgezet?

Typen badkamer prijzen:

We kunnen de volgende typen badkamer prijzen onderscheiden:

Soort badkamer Oppervlakte Gemiddelde kosten badkamer*

Simpele badkamer

6 m2

€5000,-

Gemiddelde badkamer

6 m2

€7500,-

Luxe badkamer

6 m2

€12500,-

Simpele badkamer

9 m2

€6000,-

Gemiddelde badkamer

9 m2

€8500,-

Luxe badkamer

9 m2

€15000,-

 *Genoemde prijzen zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Je badkamer renoveren of een complete badkamer

Afhankelijk van het type badkamer zul je een keuze moeten maken tussen een compleet nieuwe badkamer aanleggen of je huidige badkamer te renoveren. Je badkamer renoveren is vaak goedkoper dan een compleet nieuwe badkamer aanleggen. Dit is alleen het geval als je huidige badkamer nog in goede staat verkeerd en er niet veel bewerkingen hoeven plaats te vinden. Je badkamer zelf renoveren kan nog kostenbesparender werken, je hebt hier wel de nodige technische kennis voor nodig.

Is er meer werk nodig aan je badkamer dan is het misschien voordeliger om aan een nieuwe badkamer te geloven. Complete badkamers met alles er op en er aan kunnen ook geld besparend zijn omdat je naast de complete badkamer niets meer hoeft aan te schaffen. Daarnaast scheelt dit een hoop meet en pas werk omdat alles uit de badkamer al samen met elkaar past.

Kosten besparen op je badkamer

Je kunt altijd nog extra besparen op je badkamer, welke stijl of soort je ook kiest. Niemand wil immers te veel uitgeven dan nodig is voor zijn badkamer. Wil je graag de kosten beperken. Hieronder enkele tips:

  • Wanneer je je badkamer laat verbouwen, kies er dan voor om het sloopwerk zelf te doen. Dit bespaart op de kosten en het is een relatief simpele klus waarbij er niet al te veel fout kan gaan.
  • Wanneer je een bouwbedrijf/installatie bedrijf je badkamer laat renoveren, kun je het best alle taken onderbrengen bij hetzelfde bedrijf. Vaak kunnen er interessante deals worden gesloten met betrekking tot de prijs.
  • Zelf je badkamer verbouwen/renoveren.
  • Kies voor een combinatie van duurdere en goedkopere materialen voor een luxe effect. 
  • Let op de acties, bij Sanisale hebben wij regelmatig goede actie waarbij je een flink bedrag kunt besparen. 

Badkamer prijzen bij Sanisale

Bij Sanisale vind je allerlei soorten badkamers voor uiteenlopende prijzen. Echter bieden wij jou wel de laagste prijsgarantie waardoor je bij ons nooit te veel betaald. Maak een afspraak of kom langs in onze showrooms! Tot snel!

 

*Alle genoemde prijzen zijn indicatief, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.