Verlichting in de badkamer

Verlichting kan elke ruimte maken of breken. Dat is dus wel iets om over na te denken, met name in de badkamer. Als je de juiste verlichting in jouw badkamer plaatst kan de badkamer bijvoorbeeld ruimtelijker ogen dan deze is. Wij houden je op de hoogte van de laatste verlichting trends en de basis informatie.

Er zijn drie verschillende soorten verlichtingstypes. Door deze strategisch te plaatsen creëer je de perfecte badkamerverlichting.

Sanisale - Vrd spiegel met LED strip boven en indirecte verlichting onder + spiegelverwarming 120x60x4

Algemene verlichting

De algemene verlichting wordt ook wel de basisverlichting genoemd. Deze lichten zorgen voor de grootste bron van verlichting. Meestal zijn dit de grote lampen aan het plafond of inbouwspotjes in het plafond. Je kunt bij algemene verlichting het beste kiezen voor een natuurlijke kleur verlichting, bijvoorbeeld heldere witte lampen die passen bij het daglicht.

Taakverlichting

Taakverlichting zorgt ervoor, de naam zegt het al, dat jij de taken die je doet in de badkamer, zoals scheren, make up op doen of föhnen, goed verlicht kunt doen. Deze lichten bevinden zich dus vaak bij de spiegel van de badkamer. De ideale positie van de verlichting is dan ook aan de weerzijden van de spiegel, als je de taakverlichting namelijk boven of onder de spiegel plaatst creëer je ongewenste schaduwen.

Sfeerverlichting

De badkamer is tegenwoordig niet meer alleen een plek voor noodzaak maar ook een plek om te ontspannen. Deze verandering zorgt ervoor dat er een nieuw verlichtingstype bij het rijtje van badkamerverlichting komt, namelijk: sfeerverlichting. Onder deze categorie vallen alle soorten verlichting die niet voor een praktische reden zijn bedacht, kaarsen vallen bijvoorbeeld ook al onder sfeerverlichting. Hou je het liever strak? Dan is dimbare ledverlichting echt iets voor jou!

Veiligheid

Met verlichting in de badkamer is het wel van belang om rekening te houden met het watercontact. Lang niet alle lichten kunnen hier namelijk tegen. Vraag daarom altijd eerst goed de informatie op voordat je de verlichting in de badkamer plaatst.

Verlichting bij Sanisale

Benieuwd naar de opties voor verlichting in jouw badkamer? Wij geven je advies! Je kunt altijd vrijblijvend langs komen in één van onze vestigingen verspreid over heel Nederland. Wil je zeker weten dat er iemand voor jou klaar staat op een tijdstip dat jou uitkomt? Maak dan alvast een afspraak.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind hier de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanisale heeft de badkamer die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Cleopatra
HSK
Geotiles
Novellini
Pelipal
Haceka
Geesa
HIPP-design
Ink
Axor
Jacuzzi
Duravit
MAGNUM
Aquasound
Geberit
Hansgrohe
KS Plafonds
Grohe
Mosa
Brauer
Instamat
Arblu
Pastorelli
Coba

Sanisale, dé badkamer specialist

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanisale is een landelijke franchiseformule.

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij ook meer dan 36 compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.