Sanisale - japandi-stijl

Hout in de badkamer; hoe werkt dat?

Hout in de badkamer zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Veel mensen zijn op zoek naar een natuurlijke badkamer, dat komt omdat je in een natuurlijke omgeving makkelijker volledig tot rust komt. Dan kun je kiezen voor natuursteen, stenen, een urban jungle maar óók voor hout! Vragen die al snel rijzen bij een houten badkamer zijn dan: Kan dat wel, hout in de badkamer? Is dat wel verstandig? En is dat te onderhouden? Jazeker; is het antwoord. Dat kan prima! Er zijn alleen wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Houtsoort

Niet al het hout kan even goed tegen water, kies daarom sterk hout die daar redelijk goed tegen kan. Voorbeelden van houtsoorten die goed werken in de badkamer zijn:

  • Teakhout;
  • Jatoba;
  • Iroko;
  • Merbau;
  • Bamboo: Dit is een plant maar kan worden samengeperst tot een lichte houtsoort.

Genoeg opties dus om hout in jouw nieuwe badkamer te verwerken. Let wel op, deze houtsoorten zijn niet water resistant maar kunnen best tegen een laagje water zonder te rotten. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een houtsoort die minder goed tegen water kan, zoals eik of wenge. Dan moeten deze wel goed behandeld zijn tegen rotten.

Sanisale - hout in de badkamer

Badkamers van Sanisale

Of je nu kiest voor een badkamer met hout of niet, Sanisale is jouw badkamer specialist met iedere week prachtige aanbiedingen. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd of je een houten badkamer wilt? Of zoek je deskundig advies? Kom langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland of maak een afspraak!

Afwerking van de houten badkamer

Om hout goed te behouden binnen de vochtige omgeving van de badkamer moet het meubel of de vloer/wand worden afgewerkt. Dit kan op twee manieren:

  • Geolied hout: Geolied hout is de meest natuurlijke vorm van afwerking. Het hout voelt natuurlijk aan en behoudt zijn natuurlijke uitstraling. Is het laagje olie beschadigd dan neemt het hout wel weer water op wat resulteert in vlekken. Dat is zonde, het goed droogmaken van het hout blijft dus van belang.
  • Afwerking lak of vernis: Hout met lak of vernis is wat glanzender en daarom minder natuurlijk. Echter heb je hier minder omkijken naar omdat de lak het hout volledig beschermt tegen water.

Hout goed houden in de badkamer

Ook al behandel je hout tegen water, het is en blijft een natuurlijk materiaal en kan gaan rotten. Zorg daarom voor goede ventilatie. Dat kan doormiddel van natuurlijke ventilatie; regelmatig open ramen. Of een ventilatie systeem die regelmatig tot altijd aan staat.

Sanisale - Hout in de badkamer

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Is dit de stijl die bij jou past?

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanisale heeft de badkamer die bij jou past

Waar je ook naar op zoek bent

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque á € 500,-!

Geotiles
Haceka
Cleopatra
Geberit
Axor
Pelipal
Ink
Grohe
Pastorelli
Puris
Hansgrohe
Geesa
Mosa
Instamat
Duravit
Novellini
MAGNUM
HSK
Aquasound
Arblu
Coba
HIPP-design
Jacuzzi
Primabad

Sanisale, dé badkamer specialist

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanisale is een landelijke franchiseformule.

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij uw sanitair en tegels.

Complete- en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij ook meer dan 36 compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.