Sanisale - luxe badkamer

Douchecabines

Douches op maat

Bij ons vind je douchecabines van topmerken. Na een dag werken is het heerlijk om de dag van je af te spoelen onder de douche. Het voordeel van een douchecabine is dat de warmte van de damp tijdens het douchen niet ontsnapt. Heerlijk op een koude dag!

Wat is een douchecabine?

Een douchecabine is een omhulsel van je doucheruimte. Een douchecabine bestaat uit een douche- of schuifdeur, een douchewand en indien gewenst een douchebak.

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine?

Bij de aanschaf van een douchecabine is het verstandig rekening te houden met een aantal punten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en benut je de ruimte optimaal.

1. De beschikbare ruimte
Je kunt de grootte van een douchecabine zelf bepalen. Kies je voor een eenpersoons douchecabine of een dubbele douchecabine. Dit is afhankelijk van je wensen en de beschikbare ruimte. Een kleine badkamer? Kies een schuifdeur. Zo heb je geen extra ruimte nodig voor het openen en sluiten van de deur. Ook een pendeldeur kan een oplossing zijn. Pendeldeuren kunnen aan beide kanten worden geopend.

2. Douchebak of vloertegels
Wanneer je hygiëne belangrijk vindt adviseren wij de douchecabine op een douchebak te plaatsen. Het materiaal van een douchebak is vaak antibacterieel. Kies een cabine en bak van hetzelfde merk, zodat alles naadloos op elkaar aansluit. Een ruimtelijk effect? Plaats de douchecabine op de vloertegels. Zorg wel dat de tegels waterpas liggen, zodat het water goed kan wegstromen.

3. Een geïntegreerde douche
Kies je een douchecabine met of zonder een geïntegreerde douche? Hou je van extra luxe en comfort, dan kun je kiezen voor een complete douchecabine met geïntegreerde douche. Deze cabines bevatten vaak douches met massagestralen en/of infraroodlichten.

Diverse stijlen

Douchecabines zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen. Dus je kunt altijd een cabine kiezen die past bij jouw unieke badkamer design. Een trendy stijl is de douchecabine van helder glas met een zwart metalen frame. Deze past goed in een stoere industriële badkamer. Andere trendy materialen voor het frame zijn koper, messing en geborsteld nikkel. Maar ook de frames in chroom en witte kunststof blijven populair. Wil je liever een minimalistische uitstraling? Dan kun je kiezen voor een douchecabine die geheel uit helder glas bestaat zonder frame. Dit noemen we de profiel loze douchecabine. Het mooiste effect bereik je door deze minimalistische douchecabine rechtstreeks op de tegelvloer te plaatsen.

Advies nodig?

Het uitkiezen van de juiste douchecabine kan uitdagend zijn. Vraag ons om advies. Je kunt contact met ons opnemen of langskomen in één van onze showrooms.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest