Sanisale - elektrisch-radiator-wit

Radiatoren

Douchekoppen

Een radiator is een type verwarming voor in de badkamer. Ze zijn gemaakt van ijzer, zodat de warmte goed geleid wordt. Badkamerradiatoren zijn voorzien van een speciale laklaag waardoor ze beschermd zijn tegen vocht.

Diverse soorten radiatoren voor de badkamer

Maak van je verwarming een echte eyecatcher met de radiatoren van Sanisale. Radiatoren bieden design en warmte voor in de badkamer. Daarnaast zijn radiatoren heel praktisch; je kunt er speciale beugels en rekjes aan bevestigen om je handdoeken overheen te hangen. Zo heb je altijd warme handdoeken. Er zijn verschillende typen badkamer radiatoren:

Handdoekradiator

De naam zegt het al, deze radiatoren zijn speciaal gemaakt om je handdoeken aan op te hangen of overheen te hangen. De radiator bestaat uit horizontale buizen waar je je handdoek overheen kunt hangen. Daarnaast verwarmt de radiator natuurlijk ook de badkamer.

Designradiator

Wil je van jouw radiator een echte eyecatcher maken? Kies dan voor een designradiator. De designradiatoren van Sanisale zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren en in verschillende formaten. Zo zit er altijd wat tussen dat past bij jouw badkamer.

Paneelradiator

Paneelradiatoren zijn een vernieuwde versie van de originele centrale verwarmingsradiator. Dit soort radiator kan naast het verwarmen van de badkamer ook worden gebruikt voor het verwarmen van andere ruimtes in huis, zoals de woonkamer of de hal.

Elektrische radiator

Elektrische radiatoren zijn een zeer praktische oplossing om snel te verwarmen. Deze radiatoren zijn ideaal om te gebruiken in kleinere ruimtes zoals een badkamer. Een bijkomend voordeel is dat je geen complete radiator hoeft te installeren.

Andere soorten verwarming

Je kunt de badkamer ook verwarmen middels vloerverwarming. Ook bestaan er plintradiatoren en spiegelverwarming.

Een radiator uitkiezen

Wanneer je een radiator voor je badkamer gaat aanschaffen kun je met een aantal zaken rekening houden. Allereerst het formaat. Hoe groot is de ruimte die de radiator moet gaan verwarmen én is de radiator de hoofdverwarming of aanvullende verwarming? Daarna is de capaciteit belangrijk. Dit hangt samen met bovenstaande. Wanneer de radiator als aanvullende verwarming wordt gebruikt hoeft de radiator geen enorme capaciteit te hebben. Wat ook van belang is, is de plek van de aansluiting. Sanisale heeft radiatoren met een onderaansluiting, bovenaansluiting en zijaansluiting. Daarnaast heb je de keuze of de aansluiting in het midden, links of rechts zit. Mocht jouw nieuwe radiator een andere aansluiting hebben dan de bestaande dan is het mogelijk om een flexibele buis als aansluiting maken. Als dat niet lukt, zullen de leidingen verlegd moeten worden. Laat iemand met technische kennis altijd even kijken of de aansluiting van de radiator klopt met de plek van aansluiting. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Tenslotte, denk bij de aanschaf van een radiator ook aan een radiatorkraan. Bekijk ons aanbod radiatorkranen.

Plaatsen van de radiatoren

Voordat je de radiatoren gaat plaatsen of laten plaatsen is het goed om te letten op de volgende zaken. Het is het beste om de radiator op te hangen op de koudste plek in de badkamer, bijvoorbeeld bij het raam. Zo weet je zeker dat de hele badkamer goed verwarmd wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de radiator 10 cm boven de vloer hangt, 10 cm onder het plafond en 5 cm van de wand. Op deze manier creëer je de beste luchtcirculatie en wordt de energie zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Advies over radiatoren

Wij raden aan om voor de aanschaf van een radiator altijd eerst een deskundig advies te vragen. Neem contact met ons op of bezoek één van onze showrooms. Onze showrooms zitten verspreid door heel Nederland. Voor inspiratie vanuit huis kun je ons gratis inspiratiemagazine aanvragen. Deze staat boordevol sfeer impressies en nuttige informatie over badkamerinterieurs.

Sanisale - FG Design radiatoren

Designradiatoren

Sanisale - FG Design radiatorkranen

Radiator toebehoren

Sanisale - Verwarming

Verwarming

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest