Sanisale - Fima serie Texture Collection opbouw badkraan incl handdoucheset

Handdouches

Douchekoppen

Welke inrichting je ook kiest voor je badkamer, met een doucheruimte of een ligbad of allebei, je hebt handdouches nodig. Want alleen met handdouches kun je je haren en lichaam helemaal afspoelen. Daarbij komt dat je de straal goed kunt richten waardoor je geen gespetter krijgt in de badkamer.

Keuze voor handdouches

Wanneer je een ligbad hebt zijn handdouches de beste keuze. Want daarmee voorkom je dat je je hele badkamer nat spettert. Mocht je ligbad een afsluitbare badwand hebben dan kun je wel probleemloos een vaste douche boven je bad plaatsen. In doucheruimtes wordt steeds vaker gekozen voor een vaste regendouche. Dit is een weldadige douche om lekker onder te relaxen. Maar je haren worden wel nat. Dus wil je je haar droog houden dan zijn handdouches ideaal. Om die reden zie je tegenwoordig vaak combinaties van twee douches: naast de vaste (regen)douche wordt een afneembare handdouche geplaatst.

Soorten handdouches

In de moderne badkamer is het gebruik van stijlvolle accessoires in bij elkaar passende tinten niet meer weg te denken. We zien dan ook dat het assortiment handdouches de laatste jaren fors is uitgebreid. Zag je vroeger alleen handdouches in wit plastic of in chroom. Nu heb je heel wat meer keuze. Denk aan modellen in goud, messing, koper, geborsteld nikkel of zwart metaal. Dus je kunt je handdouche helemaal afstemmen op de kleuren en stijl van de andere accessoires in je badkamer. Ook qua modellen is er steeds meer keuze in handdouches. Een goed voorbeeld is de elegante staafdouche. Met zo’n model wordt zingen onder de douche pas echt een plezier!

Combineren

Een mooi effect bereik je wanneer je de kleur en het model van de handdouches afstemt op die van je vaste douche en mengkranen. Bedenk daarbij ook vooraf in welke stijl je je doucheruimte wilt inrichten. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van de stoere industriële stijl? Dan zijn zwarte douches en kranen de perfecte keuze. Zeker als je gaat voor vierkante modellen. Lichtere tinten zul je het liefst gebruiken als je van een minimalistische Scandinavische badkamer houdt. Kies dan bijvoorbeeld voor kranen en handdouches in chroom of wit. In zo’n badkamer geeft een elegante dunne staafdouche een fraai minimalistisch beeld. Wil je van je badkamer een heerlijke wellness spa maken? Dan is een massagedouche een goede keuze. Bij zo’n massage douche kun je de intensiteit en breedte van de waterstraal naar jouw persoonlijke wens instellen.

Sanisale - Betonlook tegels

Doucheslang en houder

Bij sets van handdouches in combinatie met een vaste douche, wordt de handdouche bevestigd aan de stang van de vaste douche. Maar wanneer je kiest voor losse handdouches dan zijn er verschillende mogelijkheden om de douche te bevestigen. Heb je een handdouche voor bij het ligbad? Dan kun je kiezen voor een mengkraan die een ingebouwd bevestigingspunt heeft voor de handdouche. Daarmee bereik je een chique en stijlvol effect. Maar natuurlijk kan de handdouche ook bevestigd worden aan de douchewand met een enkele houder.

Bij de keuze van een doucheslang is het van belang de juiste lengte bij de handdouches te kiezen. Je wilt namelijk een slang die lang genoeg is om prettig te douchen. Maar een te lange slang is ook niet fijn, want dan gaat deze maar vervelend draaien. Bij je ligbad is 1.25 meter een prima lengte voor de doucheslang. In een doucheruimte kies je wat meer lengte: 1.60 meter is dan een goede maat voor je handdouches. Wil je zeker weten dat je doucheslang niet alle kanten opdraait? Dan zijn de speciale Twistfree doucheslangen een goede keuze. Kies het liefst voor een duurzame doucheslang van een materiaal dat niet gemakkelijk scheurt of knikt. Je hebt de keuze uit een metalen doucheslang met een meer klassieke uitstraling of een kunststof doucheslang in een moderne kleur.

Inspiratie voor handdouches

Heb je moeite om te kiezen uit het grote aanbod aan handdouches? Op de website van Sanistunter kun je veel inspiratie opdoen voor de inrichting van je badkamer. Bij Sanistunter houden we steeds de laatste trends in badkamers scherp in de gaten. Zo zorgen onze inkopers ervoor dat we altijd de nieuwste modellen handdouches in het assortiment hebben. Bekijk bijvoorbeeld de mood boards op onze site en bedenk welke handdouche goed zou passen in je droombadkamer. Zie je een mood board dat echt past bij jouw unieke stijl? Dan kun je er op klikken om een afspraak te maken bij een Sanisale showroom bij jou in de buurt. Tijdens de afspraak adviseren we je dan gericht aan de hand van dit mood board. Onze badkamerspecialist zal je graag de bijzonderheden uitleggen van alle handdouches. Dus bekijk op je gemak welk model het beste bij je past. Sanistunter verkoopt alleen maar A-merken. Dus je kunt zeker zijn van gegarandeerde kwaliteit en een lange levensduur van je handdouche. En altijd voor bodemprijzen. Voor meer inspiratie kun je ook nog ons gratis digitale magazine bestellen. Daarmee kun je genieten van de stijlvol vormgegeven badkamers vanuit de rust van je eigen luie stoel.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest