Sanisale - badkamer-tilburg-3

Bedieningspaneel

Toiletten

Vind hier een bedieningspaneel, de finishing touch van jouw toilet. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, formaten en prijscategorieën. Een bedieningspaneel heb je nodig wanneer je kiest voor een inbouwreservoir.

Bedieningspanelen van topmerken

Bedieningspanelen zijn te koop in allerlei soorten en maten en van vele (top)merken zoals: Geberit, Vasco, Grohe en Villeroy & Boch.

Het kiezen van een bedieningspaneel

Waar dien ik op te letten bij de aanschaf van een bedieningspaneel?

1. Merk en type reservoir
Je kunt niet zomaar een willekeurig bedieningspaneel op iedere stortbak aansluiten. Zo wordt een waterreservoir van Duravit alleen met een bedieningspaneel van Duravit verkocht. Een bedieningspaneel van Villeroy en Boch op een stortbak van Duravit past namelijk niet. Ook zit er verschil in drukplaten voor het toilet en bijvoorbeeld een urinoir en tot slot verschilt per exemplaar de bediening.

2. Bediening van het paneel
Je kunt voor de traditionele bediening van 1 knop kiezen, maar steeds vaker kiest men voor 2 knoppen. Een milieubewuste keuze, want je kan de hoeveelheid water zelf regelen op basis van je toiletbezoek. Ook heb je de keuze uit handmatige bediening, bediening op sensor of elektrische bediening.

3. Look & feel
In de meeste gevallen past het bedieningspaneel automatisch bij de stortbak, het is tenslotte hetzelfde merk of zelfs hetzelfde type. Ieder merk heeft een eigen stijl. Wij adviseren daarom om eerst een bedieningspaneel uit te zoeken en daarna het bijpassende waterreservoir. Zo ben je niet beperkt in de keuze voor een bedieningspaneel kies je een bedieningspaneel geheel naar eigen wens.

Kies het materiaal

Het klassieke bedieningspaneel voor het toilet bestaat uit kunststof. Tegenwoordig zijn ze ook te verkrijgen van andere materialen: glas, roestvast staal en staal.

Advies over bedieningsplaten

Kom je er zelf niet uit of wil je graag inspiratie opdoen? Neem contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest