Sanisale - industriële zwarte douchewand

Douchedeuren

Ontdek ons assortiment

Wanneer je kiest voor de aanschaf van een douchecabine of een douche op maat, is het ook belangrijk om na te denken over welke deuren je hierin wilt plaatsen. Bijna al onze douchedeuren zijn van glas. Een glazen douchedeur laat natuurlijk licht door waardoor de doucheruimte een stuk ruimtelijker oogt. Daarbij zorgt de deur voor een goede afsluiting van je doucheruimte.

Soorten douchedeuren

Wanneer je een douchedeur gaat aanschaffen, heb je de keuze uit de volgende typen deuren:

Jouw doucheruimte

De ruimte die je ter beschikking hebt, is het belangrijkste aspect voor de keuze voor een deur. Wanneer je beschikt over weinig tot bijna geen ruimte, kun je het beste kiezen voor een schuifdeur of eventueel een pendeldeur. Bij een schuifdeur hoef je namelijk geen rekening te houden met de ruimte die nodig is voor het openen en sluiten van de deur. Dit is ideaal wanneer het toilet zich bijvoorbeeld vlak naast jouw doucheruimte bevindt. Ook een pendeldeur kan ruimtebesparend werken. Deze kan namelijk naar binnen en naar buiten geopend worden.

Het ligt aan je doucheruimte wat voor soort deur je kiest. Vaak worden pendeldeuren en vouwdeuren gekozen in bad-douchecombinaties en kiest men voor een nisdeur wanneer de doucheruimte zich in een nis bevindt.

Materialen

Vrijwel al onze douchedeuren zijn gemaakt van thermisch gehard glas. Dit is veilig gehard glas. Wanneer het glas kapot gaat, zal het niet in scherven uiteenvallen maar als glasgruis. Dit is een stuk veiliger aangezien dit gruis niet scherp is.

In de keuze voor glas zijn er vele opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld:

  • Helder glas
  • Melkglas
  • Chinchilla glas
  • Spiegelglas
  • Rookglas
Sanisale - Sanisale-Wormerveer-jasper-oplevering-17

Onderhoud van een douchedeur

Het glas van je douchedeur heeft in principe weinig onderhoud nodig. Wij raden wel aan om na iedere douchebeurt het glas droog te maken met een handdoek of zeem. Dit voorkomt kalkaanslag. Het ligt uiteraard ook aan het soort glas waarvan de douchedeur gemaakt is hoeveel (zichtbare) kalkaanslag je er ontstaat op je douchedeur. Op melkglas zie je immers een stuk minder dan op helder glas. Je kunt ervoor kiezen om jouw douchedeur te laten coaten met een speciale seal coating. Door deze coating zijn vuil-, kalk- en zeepresten gemakkelijk te verwijderen.

Advies over douchedeuren

Wil je advies over de aanschaf van een douchedeur, neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms. Er is veel mogelijk en wij kunnen je deskundig adviseren over wat voor jou de beste optie is. Je kunt ook ons inspiratiemagazine downloaden om ideeën op te doen.

Sanisale - Oplevering-Sanisale-breda-simone@home-8

Nisdeuren

Sanisale - sanisale-intro-banner

Pendeldeuren

Sanisale - moderne badkamer

Schuifdeuren

Sanisale - FG Design serie Flex

Vouwdeuren

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest