Sanisale - kranen_chroom

Hoekstopkranen

kranen

Hoekstopkranen zijn niet essentieel, maar wel erg handig én praktisch in jouw badkamer. Wanneer je denkt dat hoekstopkranen te opzichtig en groot zijn, heb je het mis. Tegenwoordig zijn hoekstopkranen in allerlei designs, materialen en stijlen te verkrijgen waardoor je de wastafel of toilet nóg stijlvoller kunt laten ogen.

Wat is een hoekstopkraan?

Wat is eigenlijk een hoekstopkraan? Een hoekstopkraan wordt gemonteerd aan een toestel dat een kraan bedient. Denk aan een stortbak van een toilet of een wastafel. Het woord zegt het al. Met deze kraan kan je tijdelijk de watertoevoer naar een plaatselijk toestel stop- of openzetten. Ook kan je met behulp van een hoekstopkraan de straalsterkte van het water bepalen. Enkel een kwestie van helemaal open- of dichtdraaien.

Voordelen van een hoekstopkraan

Het grote voordeel van een hoekstopkraan is dat je niet de gehele wateraansluiting hoeft af te sluiten bij bijvoorbeeld lekkage, een defect of bij onderhoud. Doordat je met een hoekstopkraan de watertoevoer naar een bepaald toestel kunt uit- of inschakelen kan je tijdens reparatie of iets dergelijks gewoon gebruik maken van de wateraansluiting. Ideaal wanneer je een toestel een tijd niet kunt gebruiken. Een hoekstopkraan wordt voornamelijk gebruikt bij wastafels en toiletten.

Hoekstopkraan op toilet

Een hoekstopkraan wordt altijd standaard gemonteerd bij het toilet, de stortbak. Bij een staand toilet zit de kraan vaak aan de zijkant gemonteerd. Bij een duoblik zit deze aan de onderkant vast en bij een inbouw-waterreservoir zit de hoekstopkraan weggewerkt achter het bedieningspaneel van het reservoir.

Hoekstopkraan bij wastafel

Wij adviseren om bij de aanschaf van een wastafel en toebehoren ook een hoekstopkraan te plaatsen. Dit voorkomt veel ellende bij lekkage of dergelijke. Wij hebben hoekstopkranen in vele designs en prijscategorieën waardoor er altijd wel een kraan bij zit die bij jou past.

Hoekstopkranen voor iedere badkamerstijl

Ongeacht je smaak, hebben wij een zeer ruim assortiment hoekstopkranen van topmerken voor de aller scherpste prijs. Wij hebben hoekstopkranen van onder andere:

  • Grohe
  • Dornbracht
  • Hansgrohe

Advies over hoekstopkranen

Je kan ons altijd bereiken voor advies of vragen met betrekking tot kranen zoals de hoekstopkraan. Wij staan je graag te woord of te hulp. Heb je een vraag over een ander product? Ook dan kan je contact met ons opnemen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze showrooms door heel Nederland, of download ons inspiratiemagazine om inspiratie op te doen.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest