Sanisale - Duravit Starck 3 wandbidet wit

Bidets

Toiletten

Een bidet komt oorspronkelijk uit de zuidelijke landen. Het is een toiletsysteem waarbij je de intieme plekken kunt reinigen. Er zijn twee soorten bidets: mechanische bidets en elektrische bidets.

Wat is een bidet?

Vanuit zuidelijke landen zijn we bekend geraakt met het bidet. Dit is een soort lage wasbak met daarin een sproeier waarmee het onderlichaam met water gereinigd kan worden. In Aziatische landen maken ze veel gebruik van een bidet, ook wel toiletdouche genoemd. Langzaam maar zeker begint de bidet ook in Nederland terrein te winnen. Een bidet past in elke sanitaire ruimte en is er in verschillende uitvoeringen: van een basis opzetbril tot een zeer luxe compleet toilet voorzien van extra wellness functies.

Voordelen van een bidet

Een bidet kent diverse voordelen:

1. Een bidet is hygiënisch

Reinigen door middel van water is uitermate hygiënisch. De reiniging is milder en comfortabeler dan de traditionele reiniging met toiletpapier of vochtige doekjes. Daarom wassen we onze handen ook met water.

2. Veelzijdigheid van een bidet

Een bidet is bedoeld voor het reinigen van je intieme zone. Een mechanisch bidet wordt ook veelvuldig gebruikt voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van je voeten. Een bidet is een goede optie wanneer je door lichamelijk omstandigheden minder valide bent. Bidets worden dan ook veel verkocht aan ouderen en mindervaliden.

3. Comfort & luxe

Naast de belangrijkste functie van een bidet, namelijk reiniging, zijn er tegenwoordig steeds meer luxe wellness toevoegingen bij een bidet te koop. Denk aan een verwarmde toiletbril of zelfs een deksel die automatisch opengaat wanneer je de wc nadert.

Geberit AquaClean

Het bekende merk Geberit levert comfortabele bidets. Afhankelijk van het model is de douchefunctie voorzien van extra eigenschappen, zoals een pulserende massagedouche, een oscillerende douchearm, de ladydouche voor de intieme hygiëne van de vrouw, een warme luchtföhn, een afstandsbediening of een geheugenfunctie. De Geberit AquaClean is verkrijgbaar als toiletzitting of compleet toiletsysteem. Ook is de Geberit Aquaclean verkrijgbaar als staand- of wandcloset. De toiletzittingen zijn gemakkelijk te installeren.

Advies & inspiratie

Een deskundig advies? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor een bidet. Voor inspiratie ben je van harte welkom in één van onze showrooms door heel Nederland of download ons gratis inspiratiemagazine om eerst thuis door te bladeren.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest