Sanisale - _MG_4992 kopiëren

Wastafel afvoer

wastafels

De afvoer is een essentieel onderdeel van je wastafel. Het zorgt voor de waterafvoer uit de wasbak. De wastafelafvoer bestaat uit verschillende onderdelen: sifon, afvoerplug en afvoerbuis

Sifons

Het is gebruikelijk om tussen de wastafelplug en de afvoer zelf een sifon, ook wel zwanenhals of waterslot genoemd, te plaatsen. Een sifon is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en van verschillende materialen.

Een sifon voorkomt dat nare luchtjes uit het riool uit je wastafel komen. Doordat er in het sifon een laagje water zit, wordt de lucht afgesloten en komt de stank van het riool niet naar boven.

Sifons zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten. Meest verkocht bij een wastafelafvoer is de bekersifon. Maar er zijn ook flessifons, p-sifons of s-sifons verkrijgbaar.

Afvoerpluggen

Een afvoerplug is noodzakelijk om jouw afvoersysteem vrij te houden van vuil. Zo voorkom je verstoppingen. Daarnaast kan een afvoerplug ook gebruikt worden om de wasbak vol te laten lopen met water.
Afvoerpluggen zijn in veel gevallen los te verkrijgen en universeel. Dit wil niet zeggen dat iedere wastafelplug of afvoerplug per definitie in iedere wastafel past. Let altijd goed op de maten van het gat voordat je een afvoerplug koopt.

Neem contact met ons op

Wil je advies met betrekking tot de juiste wastafelafvoer? Schroom dan niet. Wij hebben alle nodige ervaring en expertise om je te kunnen voorzien van deskundig advies. Kom langs in een van onze showrooms, of download het inspiratiemagazine om inspiratie op te doen.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest