Sanisale - Sanisale-Binnenkijkenbij-5

Badkamerverlichting

Uw badkamer is niet compleet zonder de juiste verlichting. Badkamerverlichting schaft men natuurlijk aan vanwege de functionaliteit, maar ook om sfeer te geven aan de badkamer.

Soorten badkamerverlichting

De ene badkamerverlichting is niet de andere badkamerverlichting. Zo kunt u bijvoorbeeld niet iedere lamp in uw doucheruimte plaatsen. Bij badkamerverlichting kunt u denken aan:

  • Plafonnières: Hiermee verlicht u de gehele badkamer, ook neemt een plafonnière weinig ruimte in beslag en sommige kunt u zelfs met uw smartphone of tablet bedienen!
  • Spots: deze soort verlichting geven gericht licht. Spots worden vaak gekozen wanneer men een specifiek gedeelte van de badkamer wil uitlichten. Denk bijvoorbeeld aan wastafel.
  • LED inbouwspots: Ideaal voor de kleine badkamer. U kunt met inbouw spots uw gehele badkamer verlichten of een enkel een specifiek gedeelte. Dit is afhankelijk van hoeveel spots u plaats. LED is energiezuinig en gaat lang mee.
  • Wandlamp: Geeft een prachtige en luxe uitstraling aan uw badkamer. Wandlampen zien we vaak terug in wellness resorts en luxe hotel, maar misstaan ook zeker niet in uw eigen badkamer. Een wandlamp is praktisch en stijlvol tegelijkertijd.
  • Spiegelverlichting: Bij een spiegel is het van belang dat u genoeg ligt heeft. U kunt kiezen voor speciale spiegelspots maar neem ook eens een kijkje bij onze spiegelkasten met verlichting.

Badkamerverlichting verschillen

  • De natte zone: Dit is bijvoorbeeld de binnenkant van een bad of een douchecabine. In dit gebied mag alleen verlichting geplaatst worden die hier speciaal voor is gemaakt en dus helemaal waterbestendig is.
  • Het gebied rondom de natte zone: dit gaat om het gebied van een straal van 60 cm tot en met een hoogte van 260 cm van zone 1 af. Voor dit gebied geldt hetzelfde als voor de natte zone. U dient alleen verlichting te plaatsen die speciaal hiervoor gemaakt is.
  • Het gebied rond zone 2. Hier kunt u bijna alle soorten verlichting plaatsen. Let er wel op dat de verlichting alsnog waterbestendig dient te zijn. Denk aan vocht.

Advies over badkamerverlichting?

De juiste verlichting is hartstikke belangrijk in uw badkamer. Niet alleen vanwege de uitstraling die het de badkamer geeft. Maar ook vanwege de veiligheid. Wij kunnen u op dit gebied deskundig advies geven op maat. Neem hier contact met ons op.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest