Sanisale - Zandkleurige Tegels

Inbouwreservoirs

Toiletten

Het toilet in je badkamer wil je graag op een goede plek hebben. Of misschien heb je een aparte toiletruimte waar je een nieuw toilet gaat plaatsen. Als je kiest voor een hangend toilet, heb je ook te maken met inbouwreservoirs. Want niet alleen het toilet zelf is belangrijk voor de uiteindelijke keuze, dit hangt ook af van de inbouwreservoirs.

Hoe kies je een inbouwreservoir?

Een hangend toilet bestaat uit een aantal onderdelen. Dat is natuurlijk de closetpot zelf. Maar ook het bedieningspaneel en het inbouwreservoir zijn belangrijk. Zonder de beide laatstgenoemden, kan een hangend toilet niet functioneren. De volgorde waarin je de onderdelen kiest, is ook belangrijk. De merken van het bedieningspaneel en het inbouwreservoir moeten namelijk hetzelfde zijn. De aansluitingen passen anders niet. Dus kies je een toilet met een bedieningspaneel van bijvoorbeeld Villeroy & Bosch of Grohe, dan moet ook het inbouwreservoir van ditzelfde merk zijn. Het uiterlijk is natuurlijk belangrijk bij het kiezen van een toilet. Ga dan ook voor de kleur van de wc pot en de bril die je het meeste aanspreekt, maar kijk ook naar het model van het hangend toilet. Bij het bedieningspaneel let je bijvoorbeeld op het aantal knoppen op het paneel en het materiaal waar het van gemaakt is, zoals kunststof of roestvrijstaal.

Het installeren van een hangend toilet

Een hangend toilet heeft het voordeel dat het niet zoveel ruimte inneemt, omdat de stortbak in de muur is gebouwd. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog praktisch, omdat je gemakkelijk de vloer onder de wc kunt schoonhouden. De installatie van een inbouwreservoir vraagt natuurlijk wel wat handigheid. Je krijgt bij de aankoop een instructie hoe je inbouwreservoirs moet installeren. Uiteraard is het ook mogelijk om bij Sanisale professionele hulp te vragen. Afhankelijk van de plek waar het toilet geplaatst wordt, kun je kiezen voor een extra optie in de vorm van een geluidsisolatie set. Zo hebben de gezinsleden die in de aangrenzende kamer liggen te slapen, geen last van het doortrekken van de wc.

Kom langs in de showroom om de verschillende soorten inbouwreservoirs te bekijken. Kies daarbij dan meteen een bijpassend hangtoilet met bedieningspaneel in jouw persoonlijke stijl. Ben je er nog niet helemaal uit wat voor soort toilet het beste past bij jouw nieuwe badkamer? Bekijk dan eens ons inspiratieblog, of download ons gratis inspiratiemagazine, hierin zetten we de opties en mogelijkheden voor je op een rijtje.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest