Sanisale - vloerverwarming

Vloerverwarming

Verwarming

Tegenwoordig worden er nog maar weinig complete badkamers verkocht zonder vloerverwarming, en dat is niet voor niets! Vloerverwarming neemt geen ruimte in beslag en is dus uitermate geschikt voor de kleinere badkamers.

Wel of geen vloerverwarming?

Hieronder de voordelen van vloerverwarming op een rij:

 • Vloerverwarming neemt geen ruimte in beslag en is dus uitermate geschikt voor de kleinere badkamers.
 • Vloerverwarming zorgt ervoor dat u altijd lekkere warme voeten heeft wanneer u bijvoorbeeld uit het bad of uit de douche stapt.
 • Vloerverwarming is onzichtbaar, houd u dus niet van een radiator in het zicht? Dan is vloerverwarming een goede keuze.
 • Het onderhouden/schoonmaken van uw badkamer wordt een stuk eenvoudiger omdat u niet tussen moeilijk hoeken hoeft te komen.
 • Vloerverwarming is zeer geschikt als primaire verwarming in uw badkamer, het is daardoor niet perse noodzakelijk om andere vormen van verwarming aan uw badkamer toe te voegen.

Een nadeel van vloerverwarming is dat het installeren en groter karwei is dan het installeren van bijvoorbeeld een radiator. De gehele vloer zal open gebroken moeten worden om de vloerverwarming aan te leggen.

Mede hierdoor zal ook het kostenplaatje hoger liggen dan bij andere verwarmingsvarianten.

Gaat u uw gehele badkamer verbouwen? Dan adviseren wij u om altijd te kiezen voor vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt namelijk ook, bij eventuele verkoop, voor een stevige meerwaarde van de woning. Ook is het plaatsen van vloerverwarming minder ingrijpend wanneer u al aan het verbouwen bent, dan wanneer u enkel vloerverwarming in uw huidige badkamer wil laten aanleggen.

Soorten vloerverwarming

Er zijn hoofdzakelijk twee typen vloerverwarmingssystemen te gebruiken:

  • natbouw systemen, meest gebruikt. Hierbij worden de buizen in het cement geplaatst. Natbouw is goedkoper dan droogbouw, alleen is de warmtegeleiding trager dan bij droogbouw.
  • droogbouw systemen, ofwel elektrische vloerverwarming, vooral geschikt voor badkamers
  • Elektrische vloerverwarming is een snelle warmtegeleider en zorgt ervoor dat u snel uw badkamer kunt opwarmen- of verkoelen. Elektrische vloerverwarming is geschikt voor uw badkamer omdat het verkrijgbaar is als dunne matten, die u kunt betegelen. Hierdoor is het openbreken van de vloer niet perse noodzakelijk en wordt uw vloer sneller warm.

Zelf leggen of uitbesteden

Vloerverwarming aanleggen is goed te doen mits u over de benodigde kennis & ervaring beschikt. Elektrische vloerverwarming is makkelijker om te installeren dan natbouw. Bij natbouw dient u namelijk de buizen in te vrezen in het beton.

Twijfelt u om de vloerverwarming zelf aan te leggen? Dan adviseren wij om dit toch door een expert te laten doen. Goede plaatsing is erg belangrijk wanneer u optimaal rendement uit uw vloerverwarming wilt halen. Bij foute plaatsing dient de gehele vloer weer opengebroken te worden, wat u uiteindelijk nog meer tijd- en geld zal kosten.

Kom in contact

Of u nu twijfelt over vloerverwarming, of de keuze al heeft gemaakt: vraag altijd alvorens aanschaf advies aan een van onze deskundigen. Wij hebben alle benodigde kennis, kunde en ervaring op het gebied van vloerverwarming om u te kunnen voorzien van op maat advies. Neem contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms door heel Nederland.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest