Sanisale - Sanisale-Wormerveer-jasper-oplevering-8

Handdouche

Bad toebehoren

In je badkamer kun je op verschillende momenten een handdouche gebruiken. Het is niet alleen handig voor in bad, maar een handdouche kan ook zeker van pas komen als je een douchecabine hebt. Sanisale heeft verschillende soorten, stijlen en modellen in het assortiment, voor een passende oplossing in iedere badkamer.

Een handdouche in bad

Een bad is een luxe die je graag in je badkamer hebt. Maar daar wil je natuurlijk ook een beetje praktisch gebruik van kunnen maken. Na het warme bad een verfrissende waterstraal, of je wilt je haren even uitspoelen. In dat geval is het gemakkelijk om een handdouche bij het bad te hebben. Je installeert deze bijvoorbeeld op de kraan. Het is ook mogelijk om een aparte aansluiting voor de handdouche te maken, waarbij je deze aan de muur monteert. Afhankelijk van de lengte van de doucheslang bepaal je de hoogte op de muur. Dit kan aan de lange of korte zijde van het bad zijn. Houd er ook rekening mee dat je de handdouche misschien wilt gebruiken om het bad schoon te maken. In dat geval is het handig om deze binnen handbereik te plaatsen, of houd in ieder geval rekening met de lengte van de doucheslang.

Gemak onder de douche

Ook als je een douchecabine of een inloopdouche hebt met een fijne douchekop, kan een handdouche gemakkelijk zijn. Bij een plafonddouche is de waterstraal voor kleinere kinderen soms niet aangenaam. In dat geval kun je dan ook een handdouche gebruiken om de kinderen zelf te laten douchen. Ze kunnen de douchekop gemakkelijk hanteren en zelf bepalen wanneer de waterstraal hun hoofd raakt. Voor volwassenen is het ook prettig om een handdouche binnen handbereik te hebben. Voor het uitspoelen van shampoo bijvoorbeeld, met een gerichte waterstraal. Of misschien wil je een emmer vullen op de badkamer en heb je geen bad waar die in kan staan. Je hoeft niet de grote douchekop aan te zetten, waardoor alles in de douche direct nat wordt. En met het schoonmaken van de douche is een handzame douchekop ook zeker een nuttig hulpmiddel. Zowel voor de vloer als voor de wanden van de douchecabine. Ben je nog aan het bedenken of je een bad, een douche of allebei wilt in je nieuwe badkamer? We helpen je graag op weg met het ontwerpen van jouw droombadkamer.

Stijlvol in je badkamer

In het assortiment van Sanisale vind je een handdouche die bij elke badkamerstijl past. Je kunt hierbij denken aan de bekende en klassieke vormen van een douchekop. Zoals de ronde, kunststof kop en greep in het wit of antiek koper. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Daardoor heb je genoeg opties om een handdouche te vinden die precies past bij jouw smaak. En die aansluit bij de inrichting van de rest van je badkamer. Denk hierbij aan een handdouche met een vierkante kop, in plaats van een ronde. Dat geeft direct een moderne indruk. Wil je dat het de blikvanger van je badkamer bij je bad wordt? Kijk dan eens naar de industriële vormen, zoals een staaf van rvs of in mat zwart. Je kijkt hierbij uiteraard naar de kraan die je bij het bad installeert, maar ook naar de kranen bij de wastafel en in de douchecabine.

Sanisale - Grohe serie Power & Soul handdouche 130 mm 9

Passende accessoires

Weet je welk soort en kleur handdouche je wilt hebben? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar bijpassende badkameraccessoires. Je hebt met het uitkiezen van de handdouche een bepaalde stijl gekozen die aansluit bij de inrichting van je badkamer. Daar horen uiteraard ook andere zaken bij. Kies niet alleen bij de wastafel voor passende kleuren en materialen. Denk ook bijvoorbeeld aan de toiletaccessoires. Ook hier kun je heel eenvoudig de kleur of het materiaal van de handdouche in laten terugkomen. Bijvoorbeeld een gouden accent, of een stijlvolle zwarte kleur die past bij de douchekop. Heb je gekozen voor een vierkant design, dan is het ook mooi om die vorm te herhalen met de accessoires. Dan hang je een vierkante handdoekhouder aan de muur en kies je voor een vierkante glashouder bij de wastafel. Of je laat de ronde vorm in de accessoires terugkomen, zoals een handdoekring.

Advies op maat

Het installeren van een handdouche is op zich niet moeilijk. Je moet er uiteraard op letten dat de handdouche aangesloten kan worden op de kraan van je bad. Maar over het algemeen zijn dat universele aansluitingen. Kom naar de showroom om de verschillende modellen en kleuren in de Sanisale collectie te bekijken. Je kunt hierbij natuurlijk ook direct een nieuw bad uitzoeken, als je toe bent aan een hele nieuwe badkamer. Je kunt bij onze medewerkers terecht voor informatie en adviezen over de verschillende mogelijkheden. Of je nu voor een handdouche komt of voor een volledig ingerichte badkamer, wij helpen je graag.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest