Sanisale - FG Design vloerdrain met flens

Douchedrains

douche toebehoren

Een inloopdouche werk je volledig af met een passende douchedrain. Deze douchedrain zorgt ervoor dat het water tijdens het douchen niet op de tegelvloer blijft staan, maar gemakkelijk weg kan lopen. Sanisale heeft verschillenden soorten douchegoten in de collectie, zodat je altijd je mooie inloopdouche helemaal in stijl kunt inrichten.

Douchedrain: een passende oplossing voor iedere douche

De douchedrain wordt over het algemeen op twee plaatsen op de vloer van de douche geplaatst. Dit kan zijn tegen de muur van de douche, aan de zijkant of aan de achterkant. Het is ook mogelijk om de douchedrain aan de voorzijde van de douche te plaatsen. Dit is een goede oplossing als je bijvoorbeeld een Italiaanse inloopdouche hebt zonder douchedeuren. Om te voorkomen dat de douchegoot heel erg opvalt tussen de mooie tegelvloer die je hebt gekozen, kun je de douchedrain aanpassen aan de stijl van je douchevloer. Voor een terracotta vloer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een messing goot, die overeenkomt met de warme kleur van de tegels. Of wat dacht je van rvs? Er zijn ook afdekroosters verkrijgbaar om het helemaal een uniforme aanblik te geven. Deze afdekroosters hebben de structuur en kleur van je tegels, zodat het rooster zelfs nog minder opvalt.

Een complete nieuwe douche

Heb je plannen om je badkamer te verbouwen? Als je nadenkt over een inloopdouche, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het ontwerp. Wil je de douchedrain aan de muurzijde van de douche, of kies je voor een douchedrain aan de voorzijde? Dat is belangrijk voor de bepaling van de richting van de waterafvoer. Wat meespeelt in je beslissing is ook of je bijvoorbeeld nisdeuren aan wilt brengen. Sluiten deze de douche helemaal af? Of plaats je een moderne versie met een open zijde? In dat geval kan dat de kant zijn waar je de douchedrain gaat plaatsen. Nadat je deze praktische zaken hebt bepaald is het tijd om na te denken over de tegelvloer. Deze kan gelijk zijn aan de rest van de badkamervloer. Maar je kunt ook kijken naar een tegel die wat ruwer is, met een antislip laagje.

Een badkamer in jouw favoriete stijl

De inrichting van een badkamer bestaat niet alleen maar uit technische details zoals een douchedrain. Want de sfeer die je aan je badkamer geeft is minstens zo belangrijk als een goede waterafvoer in je douche. Hou je van een minimalistische stijl? Of wil je graag natuurlijke accenten in je badkamer laten terugkomen? Je kunt dit natuurlijk bereiken door een paar mooie planten op de badkamer te zetten. Maar je kunt net zo’n resultaat en sfeer krijgen met de juiste badkamer accessoires. Kies voor natuurstenen elementen die je laat terugkomen in de structuur van de tegels, maar ook in de waskommen. Of kijk voor mat zwart metaal voor de verschillende accessoires. Niet alleen de douchedrain is in deze kleur verkrijgbaar. Sanisale heeft alles in deze industriële stijl, van zeephouders tot toiletrolhouders en tissuehouders. Uiteraard vergeet je ook niet om de douche accessoires in dezelfde stijl te kiezen.

Nog meer comfort in je badkamer

Met de douchedrain kun je profiteren van de mogelijkheid om een inloopdouche in je badkamer te plaatsen. De douchedrain is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en verkrijgbaar voor verschillende diktes van de tegels. Met een luxe inloopdouche in je nieuwe badkamer denk je misschien ook na over het plaatsten van een bad. Zeker als je plannen hebt voor een verbouwing van je hele badkamer, is het een goed moment om alles in een keer aan te pakken. Op deze manier kun je niet alleen de plaats van het badkamermeubel, het bad en de douche goed bepalen. Je kunt ook direct de leidingen, aansluitingen en afvoeren goed aanleggen. Dat geldt niet alleen voor de douchedrain, maar ook voor het bedieningspaneel van het toilet en het plaatsen van de kranen bij de dubbele wastafel. Ook hiervoor geldt, een goede voorbereiding is het halve werk.

Bekijk de mogelijkheden in de showroom

Kom naar de showroom om de verschillende soorten douchedrain te bekijken. Je hebt bij Sanisale een goed overzicht van het assortiment, zowel in kleuren als in materialen. Als je niet weet welke douchedrain het meest geschikt zal zijn om in jouw douche te plaatsen, dan kun je hiervoor altijd advies vragen. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over de manier waarop je een douchedrain moet installeren. Ook als je vragen hebt over de andere aansluitingen in de badkamer, kun je bij ons terecht. Desgewenst kun je een afspraak maken met een erkend installateur om de werkzaamheden in je badkamer uit te laten voeren.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest