Portugese tegels

Vloertegels

tegels

Met de juiste kleuren en materialen van vloertegels maak je de sfeer in je badkamer helemaal compleet. Kies deze vloertegels dan ook niet als laatste onderdeel van de inrichting, maar betrek het volledig, vanaf het begin, bij het ontwerp. Zo bereik je het mooiste resultaat, met vloertegels in de juiste stijl.

De beste kwaliteit badkamertegels

Als je vloertegels bij Sanisale uitzoekt, kun je er zeker van zijn dat je keuze hebt uit goede kwaliteit tegels. Het is belangrijk dat je op een aantal zaken let. Ten eerste is er een groot verschil tussen wandtegels en vloertegels. De wandtegels zijn dunner, waardoor ze niet geschikt zijn om op de vloer neer te leggen. Andersom kan het wel. Zeker als je op zoek bent naar het doorlopende en uniforme effect van de vloertegels naar de muur, kan dat een mooie oplossing zijn. Let er wel op dat de tegels die je kiest verschillende effecten kunnen geven. Een druk patroon in de hele badkamer kan bijvoorbeeld, zeker als de badkamer niet zo groot is, de ruimte optisch verkleinen. Wil je zeker zijn van een degelijke kwaliteit, dan zijn keramische tegels een goede oplossing. Deze tegels hebben een juiste verhouding tussen een ruw oppervlak en slijtvastheid.

Bepaal je interieurstijl

Je kunt met vloertegels twee kanten op. Of je kiest voor hele sprekende kleuren en materialen, wat de basis is voor de rest van je badkamerinrichting. Je kunt er ook voor kiezen om de vloertegels juist op de achtergrond te houden en de rest van je badkamerinrichting te accentueren. Met de tegels kun je bijvoorbeeld de stijl van de badkamer direct bepalen. Een klein, vierkant, zwart tegeltje dat je ook in de wand achter de wastafel laat terugkomen, past mooi in een industrieel interieur. Plaats daar aardewerken waskommen bij die helemaal passen bij de structuur van de tegels. Of kies voor een matte, terracottakleurige tegel voor een mediterrane of landelijke sfeer. Wil je het accent liever leggen op de badkamermeubels, dan plaats je neutrale vloertegels. Denk hierbij aan wit, maar het kan ook zachtgeel of een andere neutrale kleur zijn.

De juiste materialen voor een mooi resultaat

Behalve het patroon waarop je de vloertegels in je badkamer legt, om bijvoorbeeld een ruimte groter te laten lijken, zijn er nog een paar zaken waar je aan moet denken. Ga je de vloertegels zelf leggen, dan is het belangrijk dat je met de juiste materialen werkt. De ondervloer moet glad zijn, zodat je tijdens het leggen geen hobbels of ongelijke vloerdelen krijgt. Heb je voor vloerverwarming gekozen? Let er dan ook goed op of de vloertegels die je hebt uitgezocht hiervoor geschikt zijn. Dat is namelijk niet altijd het geval. Uiteraard werk je van achter in de badkamer naar voren, zodat je niet over de pas gelegde vloer hoeft te lopen. Let er ook op of je de juiste lijm bij de tegels hebt. Ook als je de tegels zowel op de vloer als de muur bevestigd, is het verstandig om een sterke lijm te gebruiken.

Sanisale - Ink serie Urban

Verschillende soorten tegels

In het assortiment van Sanisale zijn er veel soorten vloertegels verkrijgbaar. Omdat het in de badkamer door onder andere condens nat kan worden, kies je bijvoorbeeld voor vloertegels met een antisliplaag. Maar je kunt ook kiezen voor keramische tegels op basis van cement. Deze tegels zijn niet poreus, zijn krasvrij en zijn ook vuilafstotend. Ze zijn verkrijgbaar met een mooi patroon, of als effen tegel. Heb je vloerverwarming in de badkamer, dan is het natuurlijk belangrijk dat je vloertegels kiest die daarvoor geschikt zijn. Maar je kunt ook kijken naar tegelsoorten die de warmte extra goed geleiden. Dat geeft een nog aangenamer gevoel in de badkamer. Weet je niet wat voor jou de beste keuze is, aarzel dan niet om advies aan onze medewerkers te vragen. Desgewenst kunnen we een 3D ontwerp voor je maken.

Bekijk de mogelijkheden in onze showroom

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende soorten vloertegels en de bijpassende stijlen, kom je naar onze showroom. Hier zie je direct welke vloertegels je met elkaar kunt combineren. Je krijgt op deze manier een goed idee hoe kleuren en patronen in jouw badkamer tot hun recht zullen komen. Onze medewerkers informeren je graag over de mogelijkheden en kunnen je adviseren als je vragen hebt over de volledige inrichting van de badkamer, inclusief vloertegels, badkamermeubels en accessoires. Je kunt ook alle benodigde materialen vinden om de vloer zelf te leggen. Of je maakt een afspraak om dit door een professionele tegellegger te laten uitvoeren.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest