Sanisale - roze-badkamermeubel

Wastafelkraan

wastafels

Jouw wastafel is niet compleet zonder de juiste wastafelkraan. Wel is het van groot belang dat je qua afmeting de juiste kraan koopt voor je wasbak, maar ook qua uitstraling. Heb je bijvoorbeeld een ronde opbouw waskom, dan adviseren wij niet om een vierkante wastafelkraan te nemen met een lage uitloop, of andersom. De wastafelkraan moet wel mooi passen bij de wastafelkom.

Soorten wastafelkranen

Wastafelkranen kunnen we onderverdelen in:

  • Een inbouw wastafelkraan,
  • Een verhoogde wastafelkraan
  • Een zelfsluitende wastafelkraan

Voor iedere wastafel de juiste wastafelkraan

Een inbouw wastafelkraan kan in principe met iedere wastafel gecombineerd worden. De inbouwkraan komt uit de muur en daarmee kan je de kraan op iedere gewenste hoogte afstellen. Een verhoogde wastafelkraan wordt meestal verkocht wanneer men kiest voor een opbouw waskom. Maar ook uit praktische overwegingen wordt er voor verhoogde wastafelkranen gekozen. Bijvoorbeeld wanneer je van plan bent om in de wasbak kleding o.i.d. te wassen.

Zelfsluitende wastafelkranen worden vaak aangeschaft wanneer ze meer dan gebruikelijk worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan grote gezinnen met kleine kinderen of de horeca. Met een zelfsluitende wastafelkraan bespaar je water en daarmee maak je een milieubewuste keuze. Zelfsluitende wastafelkranen zijn te verkrijgen voor ieder type waskom of wastafel.

Advies over wastafelkranen

De keuze voor een specifieke kraan blijft lastig. Het lijkt een klein aspect maar een kraan bepaalt grotendeels de look en feel van jouw badkamer. Twijfel je over een bepaalde kraan en wil je advies? Neem dan contact met ons op, of kom langs in een van onze showrooms. Wij staan klaar voor al jouw vragen. Wil je eerst inspiratie opdoen? Download dan ons gratis inspiratiemagazine.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest