Sanisale - _MG_3849 kopiëren

Waskommen

wastafels

Terug van weggeweest, de waskom. Erg populair in moderne badkamers. Een opbouwwastafel is een echte blikvanger. Dit type wastafel heeft de vorm van een kom of schaal en wordt geplaatst op een badkamermeubel.

Plaatsing van waskom

Een waskom is gemakkelijk te plaatsen op een wastafelblad. Waskommen worden in principe geleverd met een designsifon, omdat de afvoer in de meeste gevallen zichtbaar is.

Kies natuurlijke materialen

De meest verkochte waskom blijft de wastafel van keramiek. Maar we zien een trend in de keuze voor meer natuurlijke materialen in de badkamer. Natuursteen en bijvoorbeeld hout doen het op dit moment erg goed. Ga je voor een echt bijzonder design? Dan is het ook mogelijk om een waskom van helder of mat glas aan te schaffen.

Diverse soorten kranen

Wanneer je kiest voor een opbouwwastafel met waskom dien je rekening te houden met het soort kraan. Je kunt kiezen uit verschillende opties:

  • Opbouwwaskom met kraangat: vaak in combinatie met een opbouwkraan
  • Opbouwwaskom met overloop: vaak in combinatie met een opbouwkraan
  • Opbouwwaskom zonder kraangat: vaak in combinatie met een inbouwkraan of een kraan met hoge uitloop
  • Opbouwwaskom zonder overloop: vaak in combinatie met een inbouwkraan of een kraan met hoge uitloop

Een volledig ingerichte badkamer

De waskommen zijn de blikvanger in je badkamer, zeker als je een materiaal of vorm kiest dat een contrast is met het badkamermeubel waar je ze op installeert. Om een mooie, uniforme uitstraling in je badkamer te krijgen, stem je ook de kranen in de badkamer op elkaar af. Dus niet alleen kijk je naar passende modellen bij de waskommen. Je kunt bij Sanisale ook voor de douche en het bad kranen in dezelfde stijl krijgen. Dus heb je bij de waskommen kranen van rvs of mat zwart, dan kies je ook bij de douche voor een kraan en een douchekop in dezelfde stijl. Heb je een bad, dan kijk je ook of je de accessoires van hetzelfde materiaal kunt vinden, of met accenten die overeenkomen. Zoals een zeepbakje of een handdoekkorf. Betrek daar ook de wastafelaccessoires bij en je stijlvolle inrichting van de badkamer is compleet.

Inspiratie nodig voor jouw waskom?

Omdat er zo ontzettend veel mogelijk is op het gebied van waskommen en wastafels is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Wij helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte combinatie. Neem contact met ons op of download ons inspiratiemagazine.

Sanisale - Urban jungle badkamer
Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest