Sanisale - moderne badkamer

Schuifdeuren

Douchedeuren

Heb je plannen om je badkamer te verbouwen of ben je op zoek naar een mooie douchecabine voor je nieuwbouwhuis? Dan is het een goed moment om ook na te denken over hoe de douchedeuren eruit gaan zien. Heb je bijvoorbeeld een grote of een kleine badkamer? Schuifdeuren kunnen een mooie oplossing zijn. Kies uit het assortiment van Sanisale voor passende schuifdeuren.

Passende schuifdeuren voor iedere badkamer

Je wilt de doucheruimte zo comfortabel mogelijk maken. Daarbij moet je natuurlijk rekening houden met de afmetingen van je badkamer. De douchedeur is daarbij ook belangrijk. Want in een kleinere badkamer heb je niet altijd ruimte om een openslaande deur te installeren bij de douchecabine. Dan is het bijvoorbeeld veel praktischer om voor schuifdeuren te kiezen. Je kunt ook kiezen voor pendeldeuren of vouwdeuren. Deze zijn dan weer geschikt voor een bad-douchecombinatie. In beide gevallen profiteer je van het ruimtebesparende effect van de verschillende douchedeuren. Ook als je het toilet dicht bij de douche hebt staan en daardoor weinig speelruimte hebt, zijn schuifdeuren ideaal.

Schuifdeuren voor een ruimtelijke badkamer

Het voordeel van schuifdeuren in je badkamer is niet alleen dat het ruimte bespaart. Doordat de schuifdeuren van glas zijn, geeft dat nog een extra ruimtelijk effect. Je kiest bij Sanisale uit verschillende soorten glas, zoals helder glas, melk glas, chinchilla glas of spiegelglas. De glazen schuifdeuren in ons assortiment zijn allemaal van gehard veiligheidsglas. Dat wil zeggen, dat mocht onverhoopt het glas kapot gaan, het niet in scherven uit elkaar valt. Het vormt een glasgruis, wat niet scherp is en daardoor veiliger dan standaard glasscherven.

Gemakkelijk in onderhoud

Het glas van de schuifdeuren is gemakkelijk in onderhoud. We raden aan om de douchedeuren na gebruik met een zeem of een doek af te nemen. Dit is voornamelijk om kalkaanslag te voorkomen. In bepaalde regio’s zit er meer kalk in het water dan in de rest van Nederland. Als je veel last hebt van kalkaanslag, kun je de schuifdeuren ook met een speciale coating laten behandelen. Hierdoor zal het nog eenvoudiger zijn om de kalk-en vuilaanslag te verwijderen. De reinigingsmiddelen die speciaal hiervoor geschikt zijn, zijn verkrijgbaar in onze showroom.

Sanisale - Sanisale-Wormerveer-jasper-oplevering-17

Het verschil tussen de verschillende douchedeuren

Voor een moderne uitstraling van je badkamer kun je voor verschillende oplossingen kiezen. Een vouwdeur past bijvoorbeeld goed bij een douchecabine die aan meerdere zijden van glas voorzien is. Een schuifdeur is daar ook heel geschikt voor, maar je kunt het ook prima plaatsen als de douchedeur alleen aan de voorzijde van de douchecabine zit. De deuren sluiten goed af, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er water door de deuren sijpelt tijdens het douchen. Met schuifdeuren kun je de moderne uitstraling van een Italiaanse inloopdouche hebben, terwijl je de badkamer droog houdt met de schuifdeuren in de stijl van je badkamerinrichting. Zo plaats je de schuifdeuren tussen een betegeld muurtje in een moderne badkamer. Voor een industriële uitstraling kies je voor schuifdeuren in een metalen frame.

Een douche met schuifdeuren op maat

Het inrichten van je badkamer doe je niet dagelijks. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de mogelijkheden en over je wensen. Want schuifdeuren zijn niet alleen perfect voor een kleine badkamer. Ook als je wat meer ruimte hebt, dan kunnen schuifdeuren heel mooi staan. De schuifdeuren in het assortiment van Sanisale kun je dan ook in verschillende maten krijgen. Zo heeft FC-Design een mooie oplossing voor een douche met schuifdeuren van twee meter hoog en een breedte van honderdtachtig centimeter. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een schuifdeur met een breedte van honderd centimeter. Eventueel kun je door Sanisale een 3D ontwerp laten maken, zodat je precies kunt zien welke oplossing het beste bij jouw badkamer past. Niet alleen als het gaat om de afmeting, maar ook of de schuifdeuren in de stijl van je badkamer zijn.

Kom langs in onze showroom

Met zoveel keuze is het prettig als je zelf de verschillende mogelijkheden kunt bekijken. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom. Daar kun je zien dat het glas van de schuifdeuren bijvoorbeeld acht millimeter dik is. Maar je kunt ook zien welk soort glas jou het meest aanspreekt. Uiteraard staan onze medewerkers voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de verschillende mogelijkheden. Je kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om de schuifdeuren te laten bezorgen en te laten installeren door onze deskundige vakmensen. Uiteraard bieden wij ook de benodigde materialen voor een goede installatie, zoals lijm- en voegmiddelen.

Inspiratie nodig?

Vraag ons gratis magazine aan om op je gemak thuis wat inspiratie op te doen voor de stijl van jouw badkamer.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest