Sanisale - FG Design douchebak

Douchebakken

Douches op maat

Op zoek naar de juiste douchebak? Wij hebben douchebakken in verschillende maten, vormen en materialen én van verschillende merken.

Wat is een douchebak?

Een douchebak is vaak van solid surface of kunststof gemaakt. De bak vangt het water op en voert het af door middel van het ingebouwde afschot. Een douchebak wordt vaak gecombineerd met een douchewand en douchedeur.

Voordelen van een douchebak

Hoe klein een badkamer ook is, een douchebak past altijd. Een douchebak is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen én de meest hygiënische oplossing voor een doucheruimte. Het materiaal is antibacterieel en makkelijk te onderhouden. Doordat een douchebak een ingebouwd afschot bevat, hoef je je geen zorgen te maken over lekkende douchegoten of afvoerputten. Ook hoef je geen afvoer in je tegels aan te brengen.

Trend voor douchebakken: douchevloeren

Douchevloeren zijn afgeleid van douchebakken. De standaard maat van een douchebak is 20 cm hoog. Douchevloeren zijn doorgaans uitgevoerd met een instaphoogte van 3 cm. Met een douchevloer heb je alle voordelen van een douchebak met als bijkomend voordeel dat de ‘bak’ bijna onzichtbaar is. Net als douchebakken zijn ook douchevloeren in vele maten en vormen te koop.

Materiaal van douchebakken en douchevloeren

Douchebakken en douchevloeren kunnen uitgevoerd worden in verschillende materialen, zoals keramiek, natuursteen, kunststof, polyester, quaryl en solid surface. Quaryl is duurzaam en kan in verschillende vormen gegoten worden, evenals solid surface. Welk materiaal je kiest is sterk afhankelijk van je wensen, budget en leefsituatie.

Heb je jouw douchebak gevonden?

Maak jouw doucheruimte compleet met een afvoer, douchekraan, douchedeur, douchekop, regendouche en/of accessoires.

Advies & inspiratie

We helpen je graag bij de keuze van een douchebak. Wil je eerst wat ideeën opdoen? Kom langs in één van onze showrooms of download ons inspiratiemagazine.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest