Sanisale - _MG_3860 kopiëren

Wastafelkranen

kranen

Je wastafel is niet compleet zonder de juiste wastafelkraan. Wel is het van groot belang dat je qua afmeting de juiste kraan koopt voor je wasbak, maar ook qua uitstraling.

Een wastafelkraan kiezen

Wastafelkranen kunnen we onderverdelen in de volgende typen kranen:

Inbouw wastafelkraan

Een inbouw wastafelkraan kan in principe met iedere wastafel gecombineerd worden. De inbouwkraan komt uit de muur en daarmee kun je de kraan op iedere gewenste hoogte afstellen.

Verhoogde wastafelkraan

Een verhoogde wastafelkraan wordt meestal verkocht wanneer men kiest voor een opbouw waskom. Maar ook uit praktische overwegingen wordt er voor verhoogde wastafelkranen gekozen. Bijvoorbeeld wanneer je van plan bent om in de wasbak kleding te wassen.

Zelfsluitende wastafelkraan

Zelfsluitende wastafelkranen worden vaak aangeschaft wanneer ze meer dan gebruikelijk worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan grote gezinnen met kleine kinderen of de horeca. Met een zelfsluitende wastafelkraan bespaar je water. Een milieubewuste keuze dus.

Diverse stijlen wastafelkranen

De juiste wastafelkranen bepalen ook de stijl van je inrichting. Je kijkt niet alleen tegen de wastafelkraan aan als je de badkamer binnenkomt. Want ook de badkraan of de douchekraan zijn belangrijke blikvangers. En ze bepalen mede de sfeer in de badkamer. Het is daarom natuurlijk het mooiste als je de verschillende kranen van je badkamer in dezelfde stijl hebt. Kies daarom een kraan als uitgangspunt, bijvoorbeeld de wastafelkraan, voor alle kranen in de badkamer. Deze zijn onder andere verkrijgbaar in messing, chroom of mat zwart. Kies voor een modern ontwerp met een vierkante uitloop, of een bijzonder accent zoals gunmetaal. Vervolgens kun je bij de verschillende kranen van Sanisale een bijpassende douche- of badkraan zoeken. Ook hierbij is het geen enkel probleem als je een inbouwkraan als basis hebt, want ook voor de douche en het bad zijn deze modellen gewoon verkrijgbaar.

Advies over wastafelkranen

De keuze voor een kraan kan uitdagend zijn. Het lijkt een klein aspect, maar een kraan bepaalt grotendeels de gehele look en feel van je badkamer. Twijfel je over een bepaalde kraan en wil je advies? Neem contact met ons of bezoek één van onze vestigingen. Wij staan klaar voor al je vragen. Ben je op zoek naar inspiratie? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest