Sanisale - Xenx serie Orona

Hoekbaden

Baden

Luxe en ruimtebesparende hoekbaden voor iedere badkamer. De perfecte oplossing voor als je minder ruimte hebt in je badkamer. Vanwege de vorm is een hoekbad zeer ruimtebesparend en biedt het uitkomst wanneer je in een relatief kleine badkamer wel met meerdere mensen in bad wil.

Een hoekbad is te vinden in verschillende vormen en maten. Je kunt kiezen voor ruitvormig, asymmetrisch, zeshoekig, vijfhoekig en kwartrond. De ombouw van het hoekbad is meestal rechthoekig. De grootte van het bad wordt dus merendeels bepaald door de gekozen vorm. Wil je bij jouw hoekbad een plateau waarop je spullen kunt plaatsen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ovalen hoekbad. Er is dan meer “loze” ruimte die je prima kunt benutten om je badschuim neer te zetten.

Afmetingen

Hoewel er vele vormen van hoekbaden te verkrijgen zijn, zijn er per vorm een aantal standaard maten die populair zijn. Bij een asymmetrisch bad zijn bijvoorbeeld de afmetingen 160 x 90 cm en 170 x 75 cm populair en bij een kwartrond hoekbad zijn dat 140 x 140 cm en 145 x 145 cm.

Materiaal

De meeste uitvoeringen van hoekbaden zijn gemaakt van acryl. Acryl voelt warmer aan, is gemakkelijk in onderhoud, is slip- en kleurvast en gaat erg lang mee. Het is een zeer duurzaam product. Andere veelgebruikte materialen zijn plaatstaal en quaryl. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook zeker belangrijk om te kijken naar jouw situatie en behoefte voordat je de keuze voor materiaal maakt.

Combinaties van hoekbaden en douches

Steeds vaker zien we een keuze voor combinatie sanitair of losse sanitair elementen. Een bad-douche combinatie wordt dan ook steeds populairder. Zo’n combinatie is ook prima uit te voeren met een hoekbad. Zelfs wanneer je te maken hebt met schuine wanden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een afneembare handdouche aan de badrand te monteren.

Advies nodig?

Vooral wanneer je een kleine badkamer hebt, is het raadzaam om advies te vragen bij de aanschaf van een hoekbad. De ruimte dient namelijk goed opgemeten te worden alvorens plaatsing. Maar ook wanneer je inspiratie zoekt op het gebied van hoekbaden bent je bij ons aan het juiste adres. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan whirlpool baden als hoekbad? Wij helpen je graag verder!

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest