Sanisale - sanisale_heerlen_binnenkijkenbij_Fam_middelburg-3

Inloopdouches

Douches op maat

Inloopdouches van topmerken vind je hier. Wil je een moderne en toch tijdloze badkamer? Kies dan voor één van onze inloopdouches.

Wat is een inloopdouche?

De naam zegt het eigenlijk al. Een inloopdouche is een doucheruimte waar je in kan lopen. Een inloopdouche is daarom gelijkvloers. Dat wil zeggen zonder opstaande rand. Inloopdouches zijn in ontelbare varianten te verkrijgen en zijn daarom geschikt voor iedere badkamer en badkamerstijl.

Inloopdouches hebben een tijdloos karakter en zijn aan te passen in iedere badkamer, groot of klein. Ook in moeilijke hoeken is een inloopdouche makkelijk te installeren. Een inloopdouche bestaat uit losse onderdelen waardoor je jouw douche in ieder formaat kunt (laten) plaatsen. Wij verkopen inloopdouches als complete sets. Maar je kunt je douche ook geheel zelf samenstellen met deuren, douchegoten en douchewanden.

Stijlvol en tijdloos

Een inloopdouche is de laatste jaren razend populair geworden. Dit vanwege het strakke design en de ruimtelijke oogopslag. Inloopdouches hebben een makkelijke instap en zijn daarom uitermate geschikt voor minder mobiele personen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een inloopdouche?

  • Een inloopdouche kan in vrijwel iedere ruimte of hoek worden geplaatst. Bedenk van te voren altijd dat de ruimte eromheen nat (en ook glad) kan worden. Heb je een kleinere badkamer? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een douchewand. Dit voorkomt dat de omliggende omgeving nat wordt en je spullen blijven mooi droog. Heb je een ruime badkamer? Dan kun je zelfs kiezen voor een geheel open inloopdouche.
  • Een inloopdouche wordt gemonteerd op je tegelvloer en is dus niet voorzien van een douchebak of douchevloer. Dit betekent dat de tegelvloer in combinatie met zeepresten en water wel eens glad kan worden. Dit is makkelijk op te lossen met onze doucheaccessoires zoals antislipmatten en handvatten.
  • Doordat een inloopdouche niet is voorzien van een douchebak dien je de waterafvoer zelf te regelen. Dit kan door middel van douche afvoer zoals douchegoten en doucheputten.

Voordelen inloopdouches

Het grote voordeel van een inloopdouche is de keuzevrijheid in afmetingen en elementen. Op deze manier kun je een inloopdouche ook zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. De losse elementen kun je allemaal naar eigen wens apart aanschaffen.

Ook is een inloopdouche zeer hygiënisch en makkelijk in het onderhoud. Doordat er geen opstaande randen aanwezig zijn kunnen resten en vuil zich hier niet ophopen, wat de vorming van schimmel voorkomt.

Bevestiging van een inloopdouche

In de meeste gevallen kun je kiezen voor twee soorten bevestiging.

  • Bevestiging met een muurprofiel
  • Bevestiging door middel van scharnierpunten

De bevestiging door middel van scharnierpunten is een luxere bevestiging dan een muurprofiel. Daarentegen is een muurprofielbevestiging in verhouding met een scharnierbevestiging een goedkopere oplossing.

Deskundig advies

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk bij een inloopdouche. Er zijn dan ook ontelbare typen inloopdouches te verkrijgen. Kom langs in in een van onze showrooms en vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw badkamer. We staan je graag te woord.

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Laat je inspireren door onze pinterest borden

populaire badkamer stijlen

Hier vind jij alle soorten badkamers, van stijlvol zwart tot klassiek wit.

Sanisale - Pinterest