De juiste tegels voor jouw badkamer

Indeling

Een nieuwe badkamer plaatsen in een nieuwe of bestaande woning, begint altijd bij het uitkiezen van de tegels. Dit kan een simpele klus lijken, maar er komt nog best wat bij kijken om de juiste tegels te kiezen voor jouw badkamer. Wij noemen hier een aantal punten waar je op let als je nieuwe badkamer tegels uitkiest.

Sanisale - UVfTehN7ul

Wil je vloerverwarming?

Voordat je tegels plaatst, is het goed om te bedenken of je wel of geen vloerverwarming zou willen in jouw badkamer. Zodra de tegels zijn gelegd, is het hiervoor namelijk te laat. Vloerverwarming is heerlijk en zorgt voor veel extra comfort in je badkamer.

Wand- en vloertegels

 

Badkamer tegels kunnen onderverdeeld worden in twee typen:

Sanisale - wandtegels

  • wandtegels
  • vloertegels

Wandtegels zijn zachter en dunner dan vloertegels en kunnen daarom nooit op de vloer geplaatst worden. Vloertegels kunnen echter wél op de wand geplaatst worden. Dit geeft een speciaal effect en is de laatste jaren steeds meer een trend geworden. Reken bij het plaatsen hiervan wel op iets meer werk; vloertegels zijn dikker en zwaarder dan wandtegels en dienen daarom met een sterkere lijmsoort te worden geplaatst.

Vloertegels zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Sommige van deze materialen kunnen erg glad worden als ze nat worden. Dit probleem kun je oplossen door voor een vloertegels te kiezen met een antislip laagje.

Verschillende effecten van badkamer tegels

Kleur: Door te spelen met de effecten van kleur, kun je met tegels bepaalde optische trucjes uithalen in jouw badkamer. Als je bijvoorbeeld voor lichte kleuren kiest, lijkt de ruimte groter. Deze kleurcombinatie is ideaal voor een kleine badkamer. Als je een grote badkamer hebt kun je ook kiezen voor donkere kleuren. Goede verlichting zorgt hierbij voor het mooiste eindresultaat.

Grootte: In een grote badkamer kun je uitstekend gebruik maken van grote tegels. Deze benadrukken zo het grote oppervlak. Bij een kleine badkamer kun je daarentegen juist beter kiezen voor een strakke egale vloer. Hierdoor wordt jouw badkamer optisch een stuk ruimer.

Plaatsing: Als je een erg smalle badkamer hebt, is het een optie om de wandtegels liggend te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat jouw badkamer optisch breder lijkt. Staande wandtegels zorgen ervoor dat je badkamer hoger lijkt.

Advies over badkamer tegels?

Wil je graag meer informatie over badkamer tegels of zou je graag deskundig, persoonlijk advies krijgen? Kom dan eens langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Je kan ook een afspraak maken bij een vestiging bij jou in de buurt. Voor extra informatie kun je natuurlijk altijd ons gratis inspiratiemagazine downloaden.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind hier de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanisale heeft de badkamer die bij jou past

Waar je ook naar op zoek bent

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque á € 500,-!

Geesa
Ink
Instamat
Aquasound
Novellini
Geberit
Geotiles
Primabad
HSK
Axor
MAGNUM
Hansgrohe
Duravit
Haceka
HIPP-design
Grohe
Cleopatra
Puris
Mosa
Arblu
Pelipal
Pastorelli
Coba
Jacuzzi

Sanisale, dé badkamer specialist

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanisale is een landelijke franchiseformule.

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij uw sanitair en tegels.

Complete- en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij ook meer dan 36 compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.