Veiligheid in de badkamer

De badkamer is een plek om te ontspannen dit wil je, ondanks jouw persoonlijke omstandigheden, natuurlijk gewoon onbezorgd blijven doen. Dan is het fijn als je niet bang hoeft te zijn voor veiligheid problemen in de badkamer. Er moet gelet worden op gladheid, elektra en bacteriën. Veiligheid is niet het leukste onderdeel bij het plaatsen of renoveren van een badkamer, vandaar dat wij je helpen met het veilig maken van jouw badkamer!

Sanisale - Geesa collection Badgreep 30 cm

Anti-slip

Het gevaar wat in de badkamer het vaakst voorkomt is toch wel gladheid. De combinatie van water en zeep op tegels geeft een glad effect. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen hier last van hebben. Gelukkig is dit probleem veelvoudig en gemakkelijk op te lossen.

  • Antislip coating: Deze coating kun je aanbrengen in baden, douchebakken en de gehele badkamer vloer. Door deze coating krijg je meer grip tijdens het uit- en instappen van jouw bad of douche.
  • Bad/douche mat: Om extra grip te creëren helpt een douche of bad mat. Deze matten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, er is dus altijd een antislip mat die in jouw badkamer past.

Juiste verlichting

De juiste verlichting in een badkamer is niet onbelangrijk. Niet alleen is het belangrijk om goed de weg door jou badkamer te kunnen zien. Maar ook de combinatie van water en elektra, in de geval verlichting, kan niet over het hoofd gezien worden. Wil je bijvoorbeeld spotjes in de buurt van de douche? Zorg dan dat de verlichting beschermd is tegen waterstralen.

Vraag dus altijd advies of de verlichting die jij in jouw droombadkamer wilt plaatsen ook bestemd is voor in de badkamer.

Extra veiligheid

Nu je de basis veiligheidsproblemen hebt opgelost kun je bedenken of je behoefte hebt aan extra veiligheid.

  • Douche stoel: Vaak vinden lastig lopende of ouderen het prettiger om zittend te douchen. Voor deze mensen zijn speciale douchestoelen ontwikkeld die ontzettend veilig zijn. Zo kan iedereen op een veilige manier douchen.
  • Rolstoel veilig: zorg voor een ruimtelijke badkamer als er iemand met een rolstoel of rollator gebruikt maakt van jouw badkamer. Dit kun je doen door het plaatsen van een zwevende wastafel, een inloopdouche en zo min mogelijk badkamermeubels.
  • Wandgrepen: Voor extra houvast en veiligheid kun je nog een aantal wandgrepen plaatsen. Zo wordt uitglijden nog een keer voorkomen.

Veiligheid bij Sanisale

Bij Sanisale zijn we experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van veiligheid in de badkamer. Wil je advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt en bekijk wat er allemaal mogelijk is! Maak alvast een afspraak met één van onze badkamerspecialisten of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind hier de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanisale heeft de badkamer die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Jacuzzi
HIPP-design
Pastorelli
Pelipal
Novellini
Ink
Geesa
Axor
Arblu
Geotiles
Mosa
Coba
Brauer
Duravit
HSK
KS Plafonds
Haceka
MAGNUM
Grohe
Instamat
Cleopatra
Geberit
Aquasound
Hansgrohe

Sanisale, dé badkamer specialist

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanisale is een landelijke franchiseformule.

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij ook meer dan 36 compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.