U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieVloerverwarming: comfortabele toevoeging aan jouw badkamer

Vloerverwarming: comfortabele toevoeging aan jouw badkamer

Vloerverwarming in de badkamer is een comfortabele en praktische toevoeging aan jouw badkamer.  Iets voor jou? In dit inspiratieblog lees jij alles over vloerverwarming in de badkamer!

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming bevind zich vlak onder de vloer en geeft met een redelijk lage temperatuur, gelijkmatig warmte af door de gehele vloer van de kamer. Dit zorgt ervoor dat de kamer geleidelijk een behaaglijke temperatuur krijgt. Heerlijk als je bijvoorbeeld net uit bed komt of in de koude wintermaanden gaat douchen.

De kosten

De prijs van vloerverwarming in de badkamer hangt van veel zaken af. De grote van de ruimte, het type vloerverwarming en de functie. Gebruik je vloerverwarming bijvoorbeeld als hoofdverwarming of heb je meerdere warmetebronnen zoals een radiator? In zo'n geval hoeft er minder verwarmt te worden dor de vloer om de gewneste temperatuur te halen. In veel gevallen kun je voor vloerverwarming rekenen op kosten tussen de 500 tot 1500 euro. Overleg met één van onze badkameradviseurs de prijs voor vloerverwarming in jouw badkamer. 

* Aan bovenstaande prijzen kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. 

vloerverwarmingo

Typen vloerverwarming

In de badkamer kun je kortweg kiezen tussen elektrische verwarming en traditionele verwarming. Dit is op basis van gas. De elektrische vloerverwarming heeft als belangrijk voordeel dat ze in aankoop voordeliger is en de vloer sneller warm wordt. Bij vloerverwarming op gas, gaat dit geleidelijker.

Verschil tussen gas- en elektrische vloerverwarming.

Bij elektrische vloerverwarming gebruikt men warmetplaten. Deze platen worden door middel van elektriciteit verwarmd. Hierdoor warmen de platen snel op. Ideaal wanneer je wilt dat je vloer snel warm wordt.  Ook de aankoopprijs van elektrische vloerverwarming is lager dan vloerverwarming op basis van gas. Nadeel: vloerverwarming op basis van elektriciteit verbuikt veel energie. Dit is een belangrijke afweging die je dient te maken. Doorgaans wordt elektrische vloerverwarming veel gecombineerd met bijvoorbeeld zonnepanelen

Bij vloerverwarming op basis van gas, wordt er warm water door de leidingen onder de vloer gepompt. Dit water wordt verwarmd door gas. De vloer wordt hierdoor een stuk geleidelijker warm. Ook wanneer je de verwarming uit zet, koelt de vloer weer geleidelijk af.

De aanschafkosten zijn hoger dan elektrische vloerverwarming. Echter is het op den duur wel goedkoper in het verbuik. Let wel dat in de toekomst alle woningen van het gas afmoeten. Wanneer dit bij uw woning gebeurt is moeilijk in te schatten. 

De voordelen van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming zijn eindeloos. De belangrijkste voordelen:

  • Als de vloerverwarming eenmaal ligt heb je er geen omkijken meer naar, een vloerverwarming vergt geen onderhoudt.
  • Een vloerverwarming werkt met alle typen vloeren, het maakt dus niet uit wat voor badkamer vloer je hebt of wilt. Voorkeur is wel om te kiezen voor materiaal dat warmte goed geleid. 
  • Vloerverwarming zit onder de vloer en past dus in ieder interieur. Ook win je ruimte doordat je geen last heb van radiatoren en leidingen. 
  • Ten slotte is een vloerverwarming heerlijk en een echte toevoeging aan jouw badkamer. 

vloerverwarming

Advies of inspiratie van Sanisale

Ben je op zoek naar meer informatie over vloerverwarming? Onze badkamerspecialisten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.