U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieEen duurzame badkamer

Een duurzame badkamer

Zoals we ook in ons trends van 2021 blog benoemde, wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Zo ook in de badkamer. Wij geven je in dit blog graag nog meer informatie hoe je dit kan doen.

duurzame badkamer

Natuurlijke materialen in de badkamer

Gerecycled hout is een natuurlijk product en ook nog eens zeer duurzaam in de badkamer. Gebruik dit materiaal in de meubels of in de accessoires.

Marmer in de badkamer is nu erg populair en dat is niet voor niets. Marmer geeft een moderne, stijlvolle en minimalistische look aan je badkamer. Marmer is een natuursteen die luxe uitstraalt en een fijne sfeer aan je badkamer geeft.

Keramieke tegels of wasbak helpen ook een handje mee aan duurzaamheid in de badkamer. Zeker als je keramische tegels op de vloer gebruikt met vloerverwarming. Keramische tegels geleiden de warmte namelijk zeer goed! Dit is extra aangenaam!

Duurzame producten in de badkamer

Naast natuurlijke elementen in de badkamer wordt het ook steeds belangrijker om een duurzame en milieuvriendelijke badkamer te hebben. Met wat kleine aanpassingen kom je ook al ver! Het hebben van led-verlichting in de badkamer helpt daarbij! Dit geeft natuurlijk een hele gezellige sfeer. Maar het is niet alleen gezellig maar bespaart ook een hoop energie! Het gaat langer mee en geeft een fijn sfeerlicht. Maar naast dat zijn er nog veel meer opties, denk zomaar eens aan een waterbesparende douchekraan. Wil je hier meer informatie over het besparen van water in de badkamer? Lees dan ons blog.

Zorg voor goede ventilatie in de badkamer en zet na het douchen een raampje open. Zo is de levensduur van het verf en behang in de badkamer langer en voorkom je schimmels. Bedenk met het aanschaffen van een nieuwe badkamer dus altijd wat voor soort ventilatie er in jouw badkamer nodig is. Wil je meer informatie over het goed ventileren van de badkamer? Lees dan ons blog.

duurzame badkamer

5 Tips voor duurzaamheid in de badkamer

  1. Laat je bad isoleren. Zo houdt het de warmte beter en hoef je minder vaak warm water toe te voegen.
  2. Stel de verwarming in, omdat je niet de hele dag in de badkamer staat is het belangrijk dat je deze alleen aanzet als je er daadwerkelijk in moet. Dit scheelt achteraf ook in de energie die je verbruikt.
  3. Kies voor een douche in plaats van een bad. In het algemeen verbruik je hiermee minder water.
  4. Maak gebruik van een douche met warmte-terug-winning (wtw). Hiermee haal je warmte uit wegstormend water. Zo hoeft het water niet opnieuw verwarmd te worden.
  5. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Duurzame badkamer bij Sanisale

Wil je meer informatie over de duurzame badkamer? Onze badkamerspecialisten adviseren je graag over deze badkamer indeling! Je kunt telefonisch contact opnemen met een vestiging bij jou in de buurt. Ter inspiratie kun je natuurlijk altijd ons gratis inspiratiemagazine downloaden.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.