U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatie5x water besparen in de badkamer

5x water besparen in de badkamer

In de badkamer wordt het meeste water gebruikt. Kijken we alleen al naar het douchen, dan zit je per persoon al snel op 51,3 liter per dag. Gelukkig kan je met wat kleine aanpassingen in jouw dagelijks waterverbruik al voor waterbesparing zorgen. Lees onze inspirateblog hoe je jouw waterverbruik in de badkamer kunt verlagen!

water besparen in de badkamer

Het douchewater hergebruiken

Soms kan het in de douche even duren tot het water goed opgewarmd is. Een gevolg hiervan is dat er veel koud water weg wordt gespoeld. Dat is erg zonde. Zeker omdat het gewoon gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je planten water te geven. 

Tips om water te besparen in de badkamer!

1. Douche minder! In het algemeen wordt dit al veel gezegd, maar het blijft toch wel de beste tip die er is. Kort je douchebeurt eens 2 minuten in. Dit bespaart per maand al een hoop liters. Of zet de douche even uit als je je haren aan het wassen bent.

2. Laat de kraan zo weinig mogelijk doorlopen. Tijdens het poetsen gaat er enorm veel water verloren. Dit komt omdat veel mensen de kraan aan laten staan. Er verdwijnt dan zomaar 20 liter per minuut in het putje. Je kunt dit tegen gaan door bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen de kraan uit te zetten. Dat is eenmalig 5 liter in plaats van 2 minuten doorlopen met totaal 40 liter verbruikt.

water besparen in de badkamer

3. Schaf een waterbesparende douchekop aan. Een waterbesparende douchekop verbruikt maximaal 6,9 liter per minuut. Gemiddeld verbruikt een douchekop rond de 9 tot 11,5 liter per minuut. Dit kan dus al een hoop schelen! Zeker als je een regendouche in huis hebt, deze verbruikt namelijk al snel tot 20 liter water per minuut! Een waterbesparende douchekop kan het waterverbruik dus met 30 - 50% terugbrengen.

4. Koop een spoelonderbreker. Dagelijks gebruiken we ongeveer 20 liter water om het toilet door te spoelen. Dit is erg veel. Bespaar daarom ongeveer de helft aan liters door een 2-toets bedieningsplaat aan te schaffen!

5. Ga minder vaak in bad. Iedereen is wel eens toe aan een bad. Maar wist je dat er tijdens het badderen ongeveer 2 keer zoveel water verbruikt wordt dan met een douchebeurt? Als het water koud wordt, doe we er namelijk vaak warm water bij. Dit is niet echt waterbesparend. Kies daarom eerder voor een douche!

Meer advies nodig?

Behoefte aan meer advies of je wil je even langskomen in onze showroom? Je vindt de dichtstbijzijnde showroom hier! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon even binnen komen lopen!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.