U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieHoe creëer ik (snel) hygiëne in de badkamer?

Hoe creëer ik (snel) hygiëne in de badkamer?

Hygiëne in de badkamer of in het toilet is ontzettend belangrijk. Maar hoe creëer je nu zo'n schone badkamer? Dat is nog helemaal niet zo makkelijk, want lang niet iedereen heeft tijd om wekelijks te boenen. Met deze slimme tips creëer je op een snelle manier meer hygiëne in de badkamer. 

De voegen: voorkomen is beter dan genezen

Als het gaat om de voegen in de badkamer heeft men vaak last van kalkaanslag. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door te kiezen voor vochtwerende voegen. Wil je helemaal geen kalkaanslag zien? Kies dan voor grijze voegen. Met grijze voegen zie je kalk namelijk minder snel. Ten slotte kun je ook kiezen voor grote tegels. Want hoe groter de tegels, hoe minder voegen en hoe minder kalkaanslag je kunt krijgen. 

hygiëne in de badkamer

Douchewand

Ook op een glazen douchewand kun je snel last krijgen van kalkspetters. Creëer meer hygiëne in de badkamer en koop een handige raamwisser voor in de douche. Je kunt hier binnen no-time de douchewanden mee schoonmaken, nadat je klaar bent met douchen. Je hoeft de douchewand dan niet meer iedere week schoon te maken. Op de lange termijn scheelt dit jou veel waardevolle tijd en energie.

Vochtvreters in de badkamermeubels

Om schimmelvorming in de badkamermeubels te voorkomen, doe je er verstandig aan om vochtvreters in jouw badkamermeubels te plaatsen. Vochtvreters verlagen een te hoge relatieve luchtvochtigheid in gesloten ruimtes met weinig of geen ventilatie. Vooral in badkamermeubels is er amper tot geen ventilatie en kan er dus schimmel ontstaan na verloop van tijd. Met deze simpele oplossing voorkom je schimmelvorming en lange schoonmaak sessies. De meubels kunnen nu snel met een doekje worden afgenomen. En de binnenkant kan je laten voor wat het is. 

Een schoon toilet, ten alle tijden

Het toilet en de wastafel moeten voor meer hygiëne in de badkamer toch echt met enige regelmaat schoongemaakt worden. Echter kun je een grote schoonmaakbeurt enigszins uitstellen. Als je vochtige toiletdoekjes in de buurt van het toilet houdt, kun je deze iedere dag of iedere twee dagen even afnemen. Daarnaast is het ook verstandig om wat WC-eend in het bakje van de wc-borstel te doen. Als je wc-borstel dan gebruikt wordt, krijgt het toilet direct een snelle schoonmaakbeurt. 

hygiëne in de badkamer

Nog meer hygiëne in de badkamer?

Heb je behoefte aan meer tips over de juiste hygiëne in de badkamer of wil je advies? Geen probleem! Je vindt de dichtstbijzijnde showroom hier! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon binnen komen lopen! Tot ziens!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.