U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDé checklist voor jou nieuwe badkamer!

Dé checklist voor jou nieuwe badkamer!

Je bent jouw nieuwe badkamer aan het inrichten maar wilt natuurlijk niets over het hoofd zien! Begrijpelijk! In dit inspiratieblog helpen wij jou met een checklist waar alle aspecten op staan die je snel over het hoofd ziet. Mocht je nog vragen hebben over jouw specifieke situatie? Dan raden wij jou aan contact op te nemen met een badkamer specialist van Sanisale.

1. Ventilatie 

Ventilatie is niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van jouw nieuwe badkamer. En dat is logisch! Net als vloerverwarming is ventilatie geen meubel, accessoire of iets opvallends. Maar voor het onderhoud en de duurzaamheid van jouw badkamer is goede ventilatie echt onmisbaar. Bespaar dan ook niet op ventilatie omdat het geen zichtbaar onderdeel is. Zonder goede ventilatie heb je eerder last van schimmel en beslaat jouw spiegel bijvoorbeeld veel sneller.

2. De verlichting 

Naast ventilatie is ook verlichting een belangrijk aspect dat niet vergeten mag worden. Goede verlichting laat jouw badkamer ruimer lijken en houdt de ruimte lekker fris en licht. Hierbij is natuurlijke lichtinval een cruciale factor, maar je wilt natuurlijk geen te groot raam in je badkamer. Maak een lichtplan met een badkamerspecialist. 

badkamer verlichting

Tip: Wil je een donkere, warme badkamer kunnen creëren? Ga dan voor dimbare lampen. Als je lekker wilt badderen in schemerlicht kan dit, maar als je jouw badkamer ruim en fris wilt kan dit ook. Ideaal!

3. Vloerverwarming?

Bedenk van te voren of je vloerverwarming in jouw badkamer wilt of niet. Deze moet namelijk gelegd worden onder de badkamervloer. Omdat je de vloerverwarming niet ziet of in moet richten kan het zijn dat je deze keuze over het hoofd ziet. Hierbij de reminder!

4. Wand en vloertegels

Let erop dat je tegels kiest die geschikt zijn voor de wand en/of de vloer. We zien vaak dat men een wandtegel graag ook op de vloer wilt. Wat niet in alle gevallen kan. Let hier dus goed op bij het uitkiezen van je tegels. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. 

badkamer tegels

Jouw nieuwe badkamer samen stellen bij Sanisale?

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe badkamer? Kom dan eens binnen wandelen in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Of maak online een afspraak als je zeker wilt weten dat er een badkamerspecialist voor je klaar staat die je voorziet van deskundig advies op maat. 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.