U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieBadkamerspiegels

Badkamerspiegels

Wanneer je je badkamer (opnieuw) gaat indelen, licht de focus meestal vooral op sanitair en kleurgebruik. Wij bij Sanisale kijken ook al in een vroeg stadium naar de spiegels. En dat vanwege een paar redenen:

  • omdat spiegels optisch een groot verschil kunnen maken;
  • omdat een spiegel een groot praktisch element vormt binnen jouw badkamer;
  • omdat spiegels voor een groot deel de styling en sfeer bepalen.

Het is daarom raadzaam om hier al in een vroeg stadium rekening mee te houden.

Optisch slimme spiegels

Een spiegel kan veel voor je badkamerruimte doen. Heb je een relatief kleine badkamer en wil je deze groter laten ogen? Gebruik dan grote rechte spiegels die een grote oppervlakte beslaan. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter.

Ook wanneer je beperkt lichtinval hebt van buiten, kunnen spiegels het verschil maken. Vanwege de weerkaatsing van het zonlicht oogt de badkamer extra licht. Plaats de spiegel daarom op de muur waar het zonlicht het meest op schijnt. Geen extra raam maar een extra spiegel voor meer daglicht in de badkamer.

De spiegelvorm

We zien de laatste tijd vooral in de moderne/luxe badkamers steeds minder strakke spiegelvormen, maar steeds meer rond en ovaal. Natuurlijk is dit afhankelijk van de ruimte. Zo wordt er in beperkte ruimtes meer gebruik gemaakt van rechte en strakke vormen. Deze spiegelvormen nemen de minste ruimte in op de muur en kun je waar nodig gemakkelijk op maat maken als je bijvoorbeeld te maken hebt met schuine wanden.

TIP: Heb je de ruimte? Plaats dan eens een verticale spiegel tegen de muur die de hele hoogte van de muur beslaat. Dit zorgt voor een optisch grotere badkamer én het kan een mooie scheiding vormen tussen de douchehoek en het badkamermeubel. Win-Win.

Praktische spiegels

Zet voor jezelf op een rijtje waarvoor je de spiegel het meest gebruikt en vooral wanneer. Dit is de basis van je spiegelkeuze. Heb jij er ook zo’n hekel aan als je de douche uitstapt en je spiegel is beslagen? Kies dan voor een spiegel met spiegelverwarming!

Spiegelverwarming

Steeds vaker verkopen we spiegels met ingebouwde verwarming. Dit is een ideale optie wanneer je - vaak na het douchen - jezelf wilt opfrissen. Met ingebouwde verwarming heb je én geen beslagen spiegel en extra verwarmingselement in je badkamer. Door de warmte van de spiegel, krijgt condens van het douchen geen kans.

Spiegelverlichting

Vooral wanneer je vaak je make-up aanbrengt en afdoet wanneer het buiten donker is, is spiegelverlichting een goede optie. Er zijn talloze vormen van spiegelverlichting. Denk aan geïntegreerde verlichting, LED strips of opbouwverlichting. Opbouw verlichting kun je aan de muur bevestiging of bijvoorbeeld achter je badkamer-of spiegelkast. Dit geeft een prachtig en sfeervol effect.

Bij iedere vorm van spiegelverlichting kun je bij Sanisale kiezen voor dimlicht. Zo kun je de sterkte naar wens bepalen. Ga je lekker ontspannen in bad, dan dim je de lichten voor extra rust.

Spiegels als stijlelement

Naast het feit dat een spiegel praktisch is en het je badkamer groter kan laten ogen, bepaalt een spiegel ook grotendeels de stijl van je badkamer. Bij moderne badkamers zie je vaak grote en strakke vormen. Maar ook een verzameling van spiegels op de muur kan een echte eyecatcher vormen. Hierin kun je eindeloos variëren en spelen.

Getinte spiegels

Wil je een echte blikvanger in je badkamer? Kies dan voor een getinte spiegel! Deze heb je in vele kleuren en het geeft je badkamer een super luxe en stijlvol effect.

Veel gekozen kleuren zijn bruine spiegelkleuren maar ook donkerblauw en lichtroze spiegeltinten zijn mogelijk.

Spiegelkasten

Heb je veel spullen die je dagelijks gebruikt, maar wil je dit liever niet in het zicht hebben staan? Kies dan voor een spiegelkast. Al je dagelijkse verzorgingsproducten berg je hier makkelijk in op. Maak het af met bijvoorbeeld mooie opbouwverlichting. 

Sanisale de badkamer specialist

Heb je vragen of wil je advies over spiegels in jouw badkamer? Twijfel niet langer en maak een video of thuisafspraak.

Wij staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk en deskundig advies. Direct een online een afspraak maken.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.