Sanisale

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWelke wastafel past bij jou?

Welke wastafel past bij jou?

De wastafel neemt een belangrijke plek in binnen de badkamer. Zo gebruik je de wasbak dagelijks bij het tanden poetsen, handen wassen en persoonlijke verzorging. Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren, kun je een wastafel uitkiezen die het beste bij jou en jouw leefstijl past. Is het ’s morgens vaak druk in de badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele wasbak, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Als je om beurten de badkamer gebruikt, dan is een enkele wasbak natuurlijk voldoende.

Om je te helpen bij het vinden van de juiste wastafel, hebben wij een overzicht gemaakt van een aantal typen wastafels en de meest gebruikte materialen.

Drie typen wastafels

1. Inbouwwastafel

Een inbouwwastafel is een wastafel die ingebouwd is in een wastafelblad of -meubel. De wastafel wordt hierbij grotendeels weggewerkt, wat zorgt voor een strakke uitstraling. Een voordeel van de inbouwwastafel is dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Door een meubel eronder heb je tevens extra opbergruimte.

2. Opbouwwastafel

Een opbouwwastafel is een wastafel die óp een wastafelblad of -meubel wordt gemonteerd. Zo komen de vorm, de kleur en het materiaal van de wastafel goed tot zijn recht. De meest gekozen vorm is de ronde kom, maar er zijn ook ovale en vierkante opzetwastafels verkrijgbaar. Afhankelijk van de inrichting van je badkamer kun je de vorm wastafel kiezen die daar het beste bij past.

3. Vrijhangende wastafel

Een vrijhangende wastafel wordt direct aan de muur gemonteerd, zonder gebruik te maken van een meubel. Heb je een kleine badkamer of heb je al genoeg opbergruimte? Dan is een vrijhangende wastafel een goede keus voor jou.

Materiaal

Wastafels kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen. Een aantal van deze materialen zijn:

  • keramiek; sterk materiaal, gemakkelijk schoon te maken en lange levensduur.
  • composiet; gemakkelijk schoon te maken (pas wel op met agressieve chemische middelen), niet bestand tegen hitte boven 60 graden Celsius.
  • graniet; strakke uitstraling, niet bestand tegen zuur (ammoniak, azijn, citroen), kalkgevoelig.
  • natuursteen; luxe uitstraling, gevoeliger voor vlekken, poreuzer dan keramiek.
  • polystone; kunststof, makkelijk te onderhouden en duurzaam.

Sanisale

Bij Sanisale kun je terecht voor een uitgebreide collectie aan wastafels van verschillende materialen. Kom langs in één van onze 34 badkamershowrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde badkameroutlet. Wil je meer inspiratie? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.