U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWelke wastafel is perfect voor jou?

Welke wastafel is perfect voor jou?

De wastafel neemt een belangrijke plek in binnen de badkamer. Je gebruikt de wasbak dagelijks, bijvoorbeeld bij het tanden poetsen, handen wassen en de persoonlijke verzorging. Dus ben je toe aan een nieuwe wastafel? Kies dan voor een wastafel die past bij jouw stijl maar die ook praktisch is. 

Welke wastafel past bij jou?

Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren, kun je een wastafel uitkiezen die het beste bij jou en jouw leefstijl past. Is het ’s morgens vaak druk in de badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele wasbak, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Als je om beurten de badkamer gebruikt, dan is een enkele wasbak natuurlijk voldoende. Om je te helpen bij het vinden van de juiste wastafel, hebben wij een overzicht gemaakt van een aantal typen wastafels en de meest gebruikte materialen.

Mix & Match

Wastafels zijn er in verschillende soorten materialen en kleuren. Super leuk dus om mee te mix en te matchen. Een aantal goede combinaties of opties zijn:

  • Kies voor dezelfde kleur in je badmeubel, wastafel en kraan. Dit kan heel mooi uitpakken zoals het voorbeeld bij de opbouwwastafel. 
  • Gekleurde kranen en bijpassende wastafels. Deze zorgen voor een eye-catcher in de badkamer!
  • Mix en match een zwart badkamermeubel met een witte opbouwwastafel. Het contrast zorgt voor een prachtig effect. 

1. Inbouw wastafel

Een inbouw wastafel is een wastafel die ingebouwd is in een wastafelblad of -meubel. De wastafel wordt hierbij grotendeels weggewerkt, wat zorgt voor een strakke uitstraling. Een voordeel van de inbouwwastafel is dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Door een meubel eronder heb je tevens extra opbergruimte.wastafel

2. Opbouwwastafel

Een opbouwwastafel is een wastafel die óp een wastafelblad of -meubel wordt gemonteerd. Zo komen de vorm, de kleur en het materiaal van de wastafel goed tot hun recht. Afhankelijk van de inrichting van je badkamer kun je de vorm wastafel kiezen die daar het beste bij past. De opbouwwastafel is tegenwoordig een van de populairste type. 

wastafel

3. Hangende wastafel

Een hangende wastafel wordt direct aan de muur gemonteerd, zonder gebruik te maken van een meubel. Heb je een kleine badkamer of heb je al genoeg opbergruimte? Dan is een hangende wastafel een goede keus voor jou.

wastafel

Kom langs bij Sanisale

Bij Sanisale kun je terecht voor een uitgebreide collectie aan wastafels van verschillende materialen. Kom langs in één van onze 34 badkamershowrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde badkameroutlet. Wil je meer inspiratie? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.