U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWaterdicht behang

Waterdicht behang

Behang in de badkamer, het klinkt onmogelijk, niet elk behang is namelijk geschikt voor vochtige ruimtes. Gelukkig is er waterdicht behang ontwikkeld, speciaal voor in de badkamer. Door het waterdichte behang kun je allerlei kleurrijke prints in jouw badkamer vertonen.

De voordelen van waterafstotend behang en hoe je dit kan toepassen vertellen we jou in dit blog!

Voordelen waterdicht behang

Behang in de badkamer lijkt niet voor de hand liggend, toch is behang zeker een mogelijkheid om over na te denken. Een aantal voordelen zijn bijvoorbeeld:

  • Het keuze aanbod in designs is ontzettend groot, je hoeft je smaak dus niet te beperken.
  • Als je achteraf toch niet tevreden bent over de print die je gekozen hebt kun je het behang heel gemakkelijk verwijderen en voor een andere print kiezen.
  • Het behangen van je badkamer muur is meestal goedkoper en sneller dan het betegelen van de muren.

Een waterdicht behang is dus een goede optie voor heel veel huishoudens. Het is echter wel belangrijk dat de badkamer voldoende is geventileerd, dit is niet alleen belangrijk voor een blijvende goede staat van het behang maar voorkomt ook schimmelvorming in de rest van de badkamer.

 

Soorten waterafstotend behang

Als je gaat voor behang in je badkamer is het wel belangrijk dat je goed let op de materiaalkeuze van het behang. Het behang moet namelijk een vochtafstotende kunststoflaag hebben. Soorten behang voor in de badkamer zijn:

  • Vinylbehang: Dit behang is voorzien van een antibacteriele laag, dit is dus perfect voor in de badkamer. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over schadelijke bacteriën en het schoonmaken van het behang. Echter is dit behang vochtbestendig en dus niet geheel waterdicht. Dit is dus perfect voor een eyecatcher wand in jouw badkamer maar kan niet geplaatst worden in de douche cabine.
  • Waterdicht: Er bestaat ook een volledig waterafstotende behang soort. Dit behang is ontwikkeld met een speciale lijm en finishing waardoor het behang volledig waterdicht wordt. Dit behang kun je dus zelfs in je douche cabine plaatsen!

Het blijft wel belangrijk dat je goed navraagt in de showroom of het behang dat jij in jouw badkamer wilt wel echt geschikt is voor jouw badkamer en wensen!

Badkamer behang bij Sanisale

Bij Sanisale zijn we sterk in het geven van advies op badkamer gebied. Je kunt daarom altijd langs komen in één van onze showrooms of alvast een afspraak maken zodat je zeker weet dat er een adviseur voor je klaar staat op de tijd die jou het beste uit komt!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.