U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieVeiligheid in de badkamer

Veiligheid in de badkamer

De badkamer is een plek om te ontspannen dit wil je, ondanks jouw persoonlijke omstandigheden, natuurlijk gewoon onbezorgd blijven doen. Dan is het fijn als je niet bang hoeft te zijn voor veiligheid problemen in de badkamer. Er moet gelet worden op gladheid, elektra en bacteriën. Veiligheid is niet het leukste onderdeel bij het plaatsen of renoveren van een badkamer, vandaar dat wij je helpen met het veilig maken van jouw badkamer!

Anti-slip

Het gevaar wat in de badkamer het vaakst voorkomt is toch wel gladheid. De combinatie van water en zeep op tegels geeft een glad effect. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen hier last van hebben. Gelukkig is dit probleem veelvoudig en gemakkelijk op te lossen.

  • Antislip coating: Deze coating kun je aanbrengen in baden, douchebakken en de gehele badkamer vloer. Door deze coating krijg je meer grip tijdens het uit- en instappen van jouw bad of douche.
  • Bad/douche mat: Om extra grip te creëren helpt een douche of bad mat. Deze matten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, er is dus altijd een antislip mat die in jouw badkamer past.

Juiste verlichting

De juiste verlichting in een badkamer is niet onbelangrijk. Niet alleen is het belangrijk om goed de weg door jou badkamer te kunnen zien. Maar ook de combinatie van water en elektra, in de geval verlichting, kan niet over het hoofd gezien worden. Wil je bijvoorbeeld spotjes in de buurt van de douche? Zorg dan dat de verlichting beschermd is tegen waterstralen.

Vraag dus altijd advies of de verlichting die jij in jouw droombadkamer wilt plaatsen ook bestemd is voor in de badkamer.

Extra veiligheid

Nu je de basis veiligheidsproblemen hebt opgelost kun je bedenken of je behoefte hebt aan extra veiligheid.

  • Douche stoel: Vaak vinden lastig lopende of ouderen het prettiger om zittend te douchen. Voor deze mensen zijn speciale douchestoelen ontwikkeld die ontzettend veilig zijn. Zo kan iedereen op een veilige manier douchen.
  • Rolstoel veilig: zorg voor een ruimtelijke badkamer als er iemand met een rolstoel of rollator gebruikt maakt van jouw badkamer. Dit kun je doen door het plaatsen van een zwevende wastafel, een inloopdouche en zo min mogelijk badkamermeubels.
  • Wandgrepen: Voor extra houvast en veiligheid kun je nog een aantal wandgrepen plaatsen. Zo wordt uitglijden nog een keer voorkomen.

Veiligheid bij Sanisale

Bij Sanisale zijn we experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van veiligheid in de badkamer. Wil je advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt en bekijk wat er allemaal mogelijk is! Maak alvast een afspraak met één van onze badkamerspecialisten of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.