U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieTrend: de Portugese tegel

Trend: de Portugese tegel

We zien het steeds vaker, in deze tijd zijn vloer- wandtegels met authentieke patronen erg populair. Portugese tegels zijn een mooie toevoeging aan jouw badkamer of toiletruimte. Het zorgt voor een uniek en speels resultaat. Maar niet iedereen durft ervoor te kiezen omdat de tegels best opvallend kunnen zijn. Als je hier ook over in zit kun je ervoor kiezen om slechts één wand, of enkel de douchecabine te versieren met deze prachtige tegeltjes.  

Portugese tegels

Voordelen van de Portugese tegel

Er wordt steeds vaker gekozen voor Portugese tegels. Zeker omdat dit materiaal erg onderhoudsvriendelijkheid is. De meeste tegels zijn veelal gemaakt met cement, zijn deze gevoelig voor onder andere vlekken en krassen, dit is bij keramische Portugese tegels niet het geval.

Naast dat de tegels onderhoudsvriendelijk zijn, hebben ze nog veel meer voordelen:

  • De tegel is kras- en vlekbestendig
  • Niet poreus
  • Gemakkelijk te plaatsen, zoals een gewone keramische tegel.
  • De tegels geleiden de warmte beter 

Heb je, of denk je dus aan vloerverwarming, dan is dit zeker een goede optie!

Portugese tegels

Portugese vloertegels of wandtegels

Het kan allebei! Portugese tegels zijn zowel op de vloer als tegen de wand erg mooi. Ze geven uw badkamer een speelse en unieke uitstraling. De meeste vloertegels kunnen ook gebruikt worden als wandtegel. Een andere mooie combinatie is echter een effen wandtegel in dezelfde kleurstelling. Dit creëert een wat rustigere uitstraling. Ook andersom is mogelijk. Je kiest dan voor Portugese wandtegels voor uw badkamer en combineert deze met een rustigere effen tegel voor op de vloer.

Benieuwd naar alle tegeltrends van 2020? Lees dan ons blog

Meer advies of inspiratie?

Advies nodig over de Portugese tegels? Kom dan langs in één van onze showrooms of maak alvast een afspraak. Bij ons staat een badkamer specialist voor je klaar om je te adviseren, bijvoorbeeld aan de hand van een 3D-tekening.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.