U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieTips voor het schoonmaken van je badkamer

Tips voor het schoonmaken van je badkamer

De badkamer is een ruimte die dagelijks gebruikt wordt door het hele gezin. Om deze reden kan de badkamer snel vies worden. Het is daarom belangrijk om het schoonmaken van de badkamer goed en consequent te doen. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rij.

Een goed begin is het halve werk

Om je badkamer goed schoon te kunnen maken begin je met 4 stappen. Deze zie je snel over het hoofd maar ze zijn wel ontzettend belangrijk. 

  1. Een opgeruimde badkamer is het halve werk. Voordat je begint met het schoonmaken van de badkamer, is het van belang om eerst alles uit de badkamer te halen dat er niet thuis hoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: kleding, servies of afval.
  2. Wat daarnaast ook handig is, is om alle verschuifbare badkamermeubels uit de badkamer te halen. Zo kan je overal goed bij tijdens het schoonmaken.
  3. Is je badkamer netjes en leeg? Haal dan een bezem over de vloer en het plafond om al het stof weg te halen. Dweil hierna de badkamervloer. De truc hierbij is om van boven naar beneden te werken zodat je geen dubbel werk doet.
  4. Ten slotte kun je checken of je ergens op de oppervlaktes schimmel vindt. Is dit het geval? Besproei deze plekken dan met een mengsel van bleek en water en laat dit een paar minuten inwerken. Gebruik een spons om de besproeide tegels te schrobben.

De rest van de badkamer schoonmaken

De wanden en vloeren van je badkamer zijn nu brandschoon. Het is tijd om alle badmeubels af te nemen met een doekje en sop. Heb je een bad? Vul het bad dan met een sopje van heet water en schoonmaakazijn en laat dit een kwartier inwerken. Daarna kan je het bad afspoelen met water en is het bad weer klaar voor gebruik.

Tip: Heb je gele vlekken in je badkuip? Deze kun je gemakkelijk verwijderen met citroensap. Spoel het bad na met koud water en jouw bad is weer stralend wit.

Ontkalken

In kraanwater zit kalk, daar is niets aan te veranderen. Daarom is het belangrijk om jouw badkamer regelmatig te ontkalken. Spray een ontkalkingsmiddel op alle relevante plekken. Laat dit een kwartier intrekken en spoel de kalk met heet water weg.

badkamer schoonmaken

Advies bij Sanisale

Wens je meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van jouw badkamer? Of wil je meer inspiratie op het gebied van badkamers? Kom dan eens langs in één van onze Sanisale vestigingen. Je kunt online alvast een afspraak maken met één van onze badkamer specialisten of gewoon even binnen lopen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.