U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieStaand toilet of wandcloset?

Staand toilet of wandcloset?

Als je opzoek bent naar een nieuw toilet voor je verbouwing of nieuwe badkamer is het wel fijn om eerst te onderzoeken welke soorten en opties er zijn en daarmee een keuze te maken welk toilet ideaal is voor in jouw badkamer. Op het gebied van toiletten bestaan er twee basissoorten, namelijk; een staand toilet of een wandcloset. Ook binnen deze twee soorten bestaan er verschillende mogelijkheden. Wij bespreken die met jou zodat je zometeen de juiste keuze kunt maken voor jouw eigen toilet!

Staand toilet

Een staand toilet is een klassiek voorbeeld van een toilet of ook wel 'wc' genoemd in de volksmond. Deze wc is gevestigd op de grond en de spoelbak is meestal zichtbaar geplaatst. Een staand toilet is te verkrijgen de volgende varianten:

  • Duoblok: Het waterreservoir is bij het duoblok toilet gevestigd aan de wc-pot zelf. 
  • Back-to-wall: Bij het back-to-wall concept bevindt het waterreservoir zich in de muur. Dit model wordt echter niet zo vaak gekozen omdat er in dat geval meestal wordt gekozen voor een wandcloset.
  • Losse stortbak: Bij de losse stortbak bevind het waterreservoir zich vaak wat hoger boven de wc-pot. Hierbij is het reservoir dus niet zichtbaar verbonden aan de rest van het toilet.

staand toilet

Wandcloset

Een wandcloset, ook wel een hangtoilet genoemd, is gevestigd aan de muur en 'hangt' boven de grond. Dit toilet wordt tegenwoordig vaak gekozen omdat het een luxere en modernere uitstraling heeft. Een wandcloset wordt (bijna) altijd gecombineerd met een inbouwreservoir, dit versterkt de moderne uitstraling van het toilet. 

staand toilet

Extra mogelijkheden

Je hebt nu genoeg informatie om het soort toilet te kiezen die je wenst. Je kunt nog kiezen voor een aantal extra's die jouw toilet helemaal afmaken. 

  • Soft-close: een soft-close toiletbril zorgt ervoor dat de wc-bril geleidelijk en rustig sluit. Dit systeem is verwerkt in de scharnieren en is niet zichtbaar. Een extra luxe toevoeging aan je toilet dus!
  • Diepspoel of vlakspoel: Allebei de soorten toiletten zijn verkrijgbaar in diepspoel en vlakspoel versies. De keuze voor diep- of vlakspoel is volledig persoonlijk, beide opties hebben voor- en nadelen
  • Waterbesparende spoelsystemen: Om water te besparen is een waterbesparend spoelsysteem aan te raden. Met zo'n systeem heeft de doorspoelbak een grote (6 liter) en kleine knop (3 liter). Door bij kleine behoeftes de kleine knop te gebruiken bespaar je gemakkelijk veel water.

Meer advies nodig?

Behoefte aan persoonlijk advies of wil je even rondkijken in onze showroom om de verschillende toiletten te bekijken? Kom dan langs in een showroom naar keuze! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon even binnen komen lopen! Tot ziens!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.