U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieOntwerp tips voor een kleine badkamer

Ontwerp tips voor een kleine badkamer

Meestal is de badkamer een van de kleinste ruimtes in huis. Dit maakt het vinden van jouw droombadkamer soms een uitdaging. Door het inrichten van een kleine badkamer kun je dus misschien wel een aantal tips gebruiken! 

1. Kies voor lichte kleuren

Licht is van enorm belang in een kleine ruimte. Een lichte basis in de badkamer zorgt ervoor dat daglicht gereflecteerd wordt waardoor de kleine badkamer groter lijkt. Lichte, subtiele kleuren gaan ook lang mee omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Naast een lichte basis is het ook van belang dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht in de badkamer komt.

kleine badkamer

Probeer daarom altijd een (groot) raam in de badkamer te plaatsen. De privacy kan bewaakt worden met behulp van raamfolie. Zo profiteer je van het licht, maar heb je geen last van gluurders. Ten slotte kun je het ruimtelijke effect versterken door een grote badkamer spiegel toe te voegen. Deze weerkaatst het daglicht en zorgt voor een lichtere badkamer.

 2. Opbergtips in een kleine badkamer

Als je niet zoveel ruimte hebt, moet je slim omgaan met het opbergen van jouw spullen. Alle losse spullen kun je het best opbergen in een gesloten kast. Laat jouw badkamer  zo groot mogelijk lijken door het een en ander op te bergen. Een opgeruimde badkamer zorgt voor meer ruimte en rust. Daarnaast kun je alle producten die je dagelijks nodig hebt gemakkelijk opbergen in een spiegelkast. zo creëer je gemakkelijk een extra kast zonder dat je daar kostbare badruimte voor op hoeft te geven. Benieuwd? Bekijk ons aanbod aan spiegelkasten hier.

3. Glazen douchewand 

Om te voorkomen dat het douchewater zich verspreid door de gehele badkamer wordt er vaak een douchewand, douchegordijn of douchecabine toegevoegd. Echter kost dit best veel kostbare ruimte. Wij raden jou daarom aan om te kiezen voor één glazen wand. Dit laat de badkamer open en ruimtelijk!

4. Kies voor hangende badkamermeubels

Ten slotte raden wij jou aan om te kiezen voor badkamermeubels die hangen. Meubels die zweven zorgen ervoor dat de vloer leeg blijft. Dit oogt ruimtelijk en is ook nog eens makkelijker in onderhoud, je veegt en dweilt zo onder alle meubels langs. Wil je toch graag een bad? Koop dan een bad op pootjes. Zo lijkt de kleine badkamer optisch groter.kleine badkamer

Advies voor een kleine badkamer? Sanisale

Bij Sanisale zijn we experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van kleine badkamers. Wil je advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt en bekijk wat er allemaal mogelijk is! Maak alvast een afspraak met één van onze badkamerspecialisten of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.