U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieNatuursteen in de badkamer

Natuursteen in de badkamer

Ben je geïnteresseerd in een badkamer van natuursteen of met natuurstenen elementen? Dat is een hele slimme keuze! Natuursteen is een duurzaam materiaal en heeft een luxe uitstraling dat veel mensen aanspreek. In dit blog bespreken we de voordelen van natuursteen maar ook het type steen waar je uit kunt kiezen.

Soorten natuursteen

Er bestaan verschillende soorten natuursteen, je kunt kiezen uit onder andere: hardsteen, marmer, graniet en leisteen. Met name marmer is populair in de badkamer. Marmer wordt vaak gekozen vanwege de luxe uitstraling. Daarnaast is marmer verkrijgbaar in een tal van kleuren combinaties, deze steen past dus in iedere badkamer.

Tip: Niet iedere steen is hetzelfde, vraag daarom altijd nog extra advies over de specifieke steen die jij kiest. 

 

natuursteen in de badkamer

De voordelen van een badkamer met natuursteen

Bij de keuze voor een bepaald materiaal wil je waarschijnlijk eerst de voor en -nadelen nagaan. Wij geven je een aantal voordelen van natuursteen in jouw badkamer die je misschien helpen met het maken van een keuze.

  • Natuurstenen badkamers gaan lang mee en zijn recyclebaar. 
  • Deze stenen geven jouw badkamer een bepaalde luxe.
  • Je onderscheidt jouw badkamer van alle andere want geen één stuk natuursteen is hetzelfde.
  • Je valt op, maar houd jouw badkamer toch rustig door de natuurlijke uitstraling van de steen.
  • Natuurstenen zijn ideale warmtegeleiders (perfect voor vloerverwarming). 

Ten slotte kun je heel veel kanten op met natuursteen. Je kunt ervoor kiezen om je vloer en wanden van een prachtig natuursteen te voorzien. Maar je kunt ook subtieler te werk gaan door alleen een aantal meubels in natuursteen te plaatsen.

Waar moet je opletten?

Natuursteen in de badkamer moet regelmatig schoongemaakt worden. De tegels 'ademen' als het ware en zijn daarom gevoelig voor schimmelvorming. Natuursteen is zeer sterk, maar echter wel kwetsbaar voor chemicaliën. Let er daarom op dat je jouw nieuwe natuurstenen meubel niet schoonmaakt met chemicaliën of zure middelen. Schaf hier speciale schoonmaakmiddelen voor aan. Verder is het lastig om de stenen zelf te leggen. Huur hier professionele hulp voor in. Overleg met één van onze badkamerspecialisten, zij helpen jou graag met de montage en levering!

 

Heb je vragen over natuursteen in de badkamer?

Omdat we het bij Sanisale graag zo gemakkelijk mogelijk maken, kun je eventuele vragen altijd met ons behandelen. Zo hoef je niet oneindig te zoeken naar informatie. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je uiteraard graag verder! Wil je in één van onze showrooms inspiratie opdoen? Ook dat kan, maak hier een afspraak, of kom gewoon even langs in een showroom naar keuze!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.