U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieMaak van jouw badkamer een duurzame badkamer!

Maak van jouw badkamer een duurzame badkamer!

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Als huishouden heb je hier dan ook regelmatig mee te maken. Je probeert je afval zo goed mogelijk te scheiden, probeert zo kort mogelijk te douchen en eet wat minder vaak vlees. Dat zijn allemaal erg goede stappen richting een milieu bewuster huishouden. Maar ook in de badkamer kun je duurzamer leven. Met onderstaande tips let je op het milieu en bespaar je ook nog eens geld op je energie rekening.

De indeling van een duurzame badkamer

Als je een geheel duurzame badkamer wilt, kun je het best al beginnen bij de inrichting van de basis van de badkamer. De isolatie en ventilatie speelt namelijk een grote rol op het gebied van duurzaamheid. Een badkamer is een ruimte waarin veel vocht en warmte is, die situatie is ideaal voor schimmelvorming. Zorg daarom voor een goede ventilatie in de badkamer zodat schimmelvorming minder snel ontstaat. Zo doe je langer met badkamer tegels en badkamermeubels.

In de keuze voor materialen kun je ook voor de duurzame optie gaan. Materialen als glas en keramische tegels zijn makkelijk recyclebaar en daarom duurzamer dan materialen op basis van aardolie zoals, vinyl of acryl. 

Duurzame badkamermeubels

Ook als de basis van je badkamer niet helemaal goed geventileerd is kun je bewuster met het milieu omgaan in de badkamer. Dit kan aan de hand van de volgende badkamermeubels:

  • Waterbesparende douchekop: Veel Nederlanders hebben er al één en dat is helemaal niet zo gek. Met een waterbesparende douchekop bespaar je namelijk ongeveer 7400 liter warm water! Dat is goed voor het milieu en jouw portemonnee.
  • Keuzeknop toilet: Een toilet met een keuzeknop voor een kleine (3 liter) of grote spoeling (6 liter) bespaart ontzettend veel water. 
  • Kranen met waterspaarstand: Deze kranen verminderen het waterverbruik met 50%, want deze kranen kun je niet in één beweging helemaal openzetten. Een kraan met ingebouwde perlator voegt lucht toe aan de waterstraal met als effect een vollere straal met minder water.

Natuurlijke schoonheidsproducten

Veel van de schoonheidsproducten die je gebruikt komen terecht in het riool. Gebruik je natuurlijke producten, dan komen er geen chemische afvalstoffen in het milieu. Vervang daarom jouw normale verzorgingsproducten door biologische of natuurlijke verzorgingsmiddelen.

Duurzame badkamer advies bij Sanisale

Het is dus niet per se nodig om een nieuwe duurzame badkamer aan te schaffen als je aan het milieu wil denken. Zelfs door middel van kleine veranderingen help je al mee aan een beter milieu. Kom langs bij een Sanisale vestiging of maak alvast een afspraak en vraag één van onze badkamer specialisten naar de duurzame opties voor jouw badkamer. 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.