U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieMaak een urban jungle in jouw badkamer!

Maak een urban jungle in jouw badkamer!

Een oase van groen en rust in jouw badkamer. Wie wilt dat nu niet? Je leest hier alles over de Urban Jungle trend in de badkamer. Wat de voordelen zijn en waarom zoveel mensen inspringen op deze trend. 

Wat is dat, een 'Urban Jungle'?

De Urban Jungle trend gaat over het toevoegen van planten en/of groen in een stedelijke of huiselijke omgeving. Je haalt als het ware de de natuur naar binnen. Dit zorgt voor een tropische, frisse en ontspannen sfeer in de ruimte. Dat zijn nu precies de eigenschappen die een badkamer ook goed doen. De Urban Jungle trend is daarom zeer populair in de badkamer!

urban jungle

De voordelen van groen in de badkamer

Planten in je badkamer zien er super goed uit. Maar de urban jungle trend brengt nog veel meer voordelen met zich mee. 

urban jungle

  • Luchtfilters: Veel planten dienen als gratis luchtfilter systemen. De luchtvochtigheid in huis verbeterd door het toevoegen van planten. 
  • Schone lucht: Naast dat de planten de luchtvochtigheid op peil houden. Breken goed luchtzuiverende planten ook vieze geurtjes af met hun luchtfilter systeem. 
  • Een oase van rust: Planten en groen stralen rust en duurzaamheid uit. Dat biedt een heerlijk ontspannen sfeer in jouw badkamer. 

Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer?

De badkamer is een vochtige en soms ook donkere ruimte. Daarom zijn sommige planten beter geschikt dan andere. De beste planten voor in jouw badkamer zijn:

  • Lepelplant,
  • Krulvaren,
  • Blauwvaren,
  • Calathea.

Je creëert de mooiste Urban Jungle als je verschillende planten (klein en groot) van elkaar afwisselt. Combineer dus prachtige varens met wat kleinere plantjes. 

Voeg de Urban Jungle toe in jouw badkamer

Ben je overtuigt en wil je ook een Urban Jungle maken van jouw badkamer? Maak dan een plan waar de planten precies kunnen staan. Haal bijvoorbeeld een aantal houten of bamboe accessoires waar potten met planten op kunnen staan. Of kies voor een aantal hangplanten verspreid door de badkamer. 

urban jungle

Tip: Om de badkamer niet te rommelig of te druk te maken kun je de basis van jouw badkamer het beste natuurlijk houden. Dit blend niet alleen heel goed met de planten, maar zorgt ook voor meer rust. 

Badkamer inspiratie en advies bij Sanisale

Heb je vragen? Kom langs in één van onze showrooms en ontmoet onze badkamerspecialisten. Daarnaast doe je in onze showrooms de mooiste inspiratie op! Je kunt ook alvast een afspraak maken als je wilt dat er een specialist voor je klaar staat in de door jou gekozen vestiging en op een tijd die jou uitkomt!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.