U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieLaat jouw kleine badkamer groter lijken!

Laat jouw kleine badkamer groter lijken!

De badkamer is vaak een kleine ruimte. Echter kun je jouw badkamer groter laten ogen aan de hand van een aantal tips. Ben je toe aan een nieuwe badkamer of ga je renoveren? Lees dan dit blog. 

1. Lichte kleuren = basis kleine badkamer

Een badkamer lijkt groter door lichte kleuren als basis te nemen. Dit komt door de weerkaatsing van licht. Als je de basis van jouw badkamer wit, crème of beige maakt en zorgt voor voldoende (natuurlijk) licht, zul je zien dat jouw badkamer optisch groter lijkt! Natuurlijk kun je in de accessoires en meubels wel variëren met kleur.

kleine badkamer

2. Grote tegels, weinig voegen

Niet alleen de kleur maar ook de grootte van de tegel maakt verschil. Hoe groter de tegel en hoe minder voegen je plaatst, hoe groter je badkamer oogt. Overleg eens met een badkamerspecialist wat het best in jouw badkamer past!

3. Glas en spiegels

Om de optische illusie te versterken is het toevoegen van spiegels in de badkamer een must. Het zorgt namelijk ook voor de weerkaatsing van licht. En hoe lichter jouw badkamer is, hoe ruimer deze lijkt! Het toevoegen van een glazen douchewand wekt ook voor de illusie van een grotere badkamer doordat de badkamer niet opgedeeld wordt in kleinere ruimtes. 

kleine badkamer

4. Zwevende badkamer meubels

Kies voor een badkamer met zwevende badmeubels. Zo creeër je ruimte op de vloer blijft de badkamer één geheel. Hlemaal in combinatie met een glazen douchewand. Met deze tip oogt je badkamer niet alleen groter, deze is ook nog eens makkelijker schoon te maken. Je maakt de badkamer in een handomdraai schoon omdat je niet om badmeubels heen hoeft. Win-win!

Nog meer tips voor de kleine badkamer?

Weet je nog niet wat voor je moet kiezen in jouw (kleine) badkamer en wil je graag meer informatie/advies?  Kom dan eens binnen wandelen in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Of maak online een afspraak als je zeker wilt weten dat er een badkamerspecialist voor je klaar staat die je voorziet van deskundig advies op maat. 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.