U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieKies je voor een douchecabine of inloopdouche?

Kies je voor een douchecabine of inloopdouche?

Als je zoekt naar een nieuwe douche moet je een keuze maken tussen een douchecabine, of inloopdouche. Een niet heel gemakkelijke keuze, want beiden hebben hun voor en -nadelen. In dit inspiratieblog zetten we ze overzichtelijk voor je op een rij.

Een douchecabine

Bij een douchecabine is de douchekop en de kraan geplaatst in een volledig afsluitbare cabine. Deze cabine bestaat vaak uit glazen wanden. Het verschil tussen een douchecabine en de inloopdouche is dat een douchecabine afsluitbaar is en een inloopdouche open is.

De voordelen

  • Een douchecabine is erg praktisch. Het is prijstechnisch aantrekkelijk en omdat een cabine in alle soorten en maten verkrijgbaar is, is deze erg geschikt voor kleine badkamers of badkamers met lastige hoeken. 
  • Door de wanden van de douchecabine hoef je niet bang te zijn voor spatwater van het douchen. Dit scheelt weer schoonmaken en drogenmaken van je badkamer.
  • Er zijn talloze mogelijkheden en opties betreffende inrichting, (schuif)deuren en vorm/maat. 

douchecabine

De nadelen

  • Omdat een douchecabine altijd afsluitbaar is heb je te maken met een deur of schuifdeur. Veelal zijn deze van glas en deze dien je regelmatig te onderhouden om bijvoorbeeld kalk aanslag te voorkomen. 
  • Een douchecabine oogt wellicht wat minder ruimelijk in je badkamer omdat deze helemaal in afgesloten. Ook tijdens het douchen kan (een te kleine douchecabine) een wat ongemakkelijk gevoel geven. 

Een inloopdouche

Een inloopdouche is in tegenstelling tot een cabine niet afsluitbaar en je kunt hier, zoals de naam al doet vermoeden, inlopen. Een inloopdouche is ook in vele varianten te verkrijgen. Veelal zien we dat men kiest voor 1 of 2 douchewanden om spatwater enigszins te beperken. 

De voordelen

  • De inloopdouche heeft een moderne uitstraling en is een echte eyecatcher in je badkamer.
  • Ook heeft een inloopdouche vaak geen opstapje of drempel waardoor deze douche heel toegankelijk is voor jong en oud.
  • Ten slotte is een inloopdouche makkelijk te onderhouden omdat er weinig voegen of rubber in de douche te vinden is.

inloopdouche

De nadelen

  • Een nadeel van de inloopdouche is dat spatwater makkelijk in de gehele badkamer komt. Dit omdat er geen deur is die dit tegenhoudt. 
  • De warmte van het warme water vervliegt sneller bij een inloopdouche.  

Jouw douchecabine of inloopdouche bij Sanisale

Weet je nog niet wat voor je moet kiezen in jouw badkamer en wil je graag meer informatie/advies?  Kom dan eens binnen wandelen in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Of maak online een afspraak als je zeker wilt weten dat er een badkamerspecialist voor je klaar staat die je voorziet van deskundig advies op maat. 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.