U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieKeramische tegels of natuursteen?

Keramische tegels of natuursteen?

Het inrichten van een badkamer is niet zomaar iets en vereist tijd en aandacht. Welke badkamertegel kies je? Veel inrichters twijfelen tussen keramische tegels of natuursteen in de badkamer. Zit jij ook met dit dilemma? Dan hopen wij jou te helpen aan de hand van dit inspiratie blog! 

Keramische tegels

Een keramische tegel is enigszins ook een natuursteen, het is namelijk gemaakt van keramiek wat bestaat uit klei en zand. Toch is een keramische tegel meer afgewerkt en is deze kunstmatig geproduceerd. Een keramische tegel brengt zowel voor- als nadelen met zich mee.

Voordelen

 • Een eerste voordeel is dat de keramische tegel gemakkelijk te leggen is. Hier is niet per se een professional voor nodig en kun je ook prima zelf. 
 • Daarnaast is de keramische tegel erg duurzaam. De tegel gaat lang mee en je hoeft er na het leggen amper meer naar om te kijken.
 • Ook kun je jouw eigen stijl mooi laten terugkomen. Bij natuursteen staat de stijl vast, maar bij keramische tegels vallen eigen keuzes in stijl te maken.
 • Ten slotte trekt vuil niet snel in keramische tegels, dit maakt het onderhoud een stuk gemakkelijker. 

Nadelen

 • Keramische tegels worden kunstmatig geproduceerd.Hierdoor verliest de tegel vaak de unieke natuurlijke look die een natuursteen heeft.
 • Daarnaast kan een keramische tegel relatief snel koud aanvoelen zonder vloerverwarming

keramische tegel

Natuurstenen tegels

Natuursteen is ontzettend gegroeid in populariteit de afgelopen jaren. Natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur en dat maakt iedere steen uniek. Hieronder de voor-en nadelen van natuursteen

Voordelen

 • Geen steen is hetzelfde,  jouw badkamer is daarom altijd uniek. 
 • Een badkamer van natuurstenen geeft een ontzettend luxe effect!
 • Doordat er bij natuursteen geen gebruik wordt gemaakt van een dubbele laag, verkleurt deze tegel niet als deze beschadigd.
 • Ten slotte houdt natuursteen de warmte goed vast. Nooit meer last van koude voeten in de badkamer!

Nadelen

 • Het grootste nadeel van natuursteen is dat het lastig zelf te leggen is. Hiervoor dien je professionals in te schakelen. Dit brengt kosten met zich mee. Ook is natuursteen in verhouding een stuk prijziger dan keramische tegels.  
 • Met natuursteen is het schoonmaken iets lastiger. Houd er rekening mee dat je werkt met natuurlijke materialen en dat je niet zomaar alle chemische schoonmaakproducten hierop kunt gebruiken.

natuursteen

De keramische tegels en natuursteen van Sanisale

Ben je opzoek naar meer informatie over keramische tegels of natuursteen? Onze badkamerspecialisten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.