U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieHout in de badkamer; hoe werkt dat?

Hout in de badkamer; hoe werkt dat?

Hout in de badkamer zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Veel mensen zijn opzoek naar een natuurlijke badkamer, dat komt omdat je in een natuurlijke omgeving gemakkelijker volledig tot rust komt. Dan kun je kiezen voor natuursteen, stenen, een urban jungle maar óók voor hout! Vragen die al snel rijzen bij een houte badkamer zijn dan: Kan dat wel, hout in de badkamer? Is dat wel verstandig? En is dat te onderhouden? Jazeker; is het antwoord. Dat kan prima! Er zijn alleen wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Houtsoort

Niet al het hout kan even goed tegen water, kies daarom sterk hout die daar redelijk goed tegen kan. Voorbeelden van houtsoorten die goed werken in de badkamer zijn:

  • Teakhout;
  • Jatoba;
  • Iroko;
  • Merbau;
  • Bamboo: Dit is een plant maar kan worden samengeperst tot een lichte houtsoort.

badkamer houtGenoeg opties dus om hout in jouw nieuwe badkamer te verwerken. Let wel op, deze houtsoorten zijn niet water resistant maar kunnen best tegen een laagje water zonder te rotten. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een houtsoort die minder goed tegen water kan, zoals eik of wenge. Dan moeten deze wel goed behandeld zijn tegen rotten.

Afwerking van de houten badkamer

Om hout goed te behouden binnen de vochtige omgeving van de badkamer moet het meubel of de vloer/wand worden afgewerkt. Dit kan op twee manieren:

  • Geolied hout: Geolied hout is de meest natuurlijke vorm van afwerking. Het hout voelt natuurlijk aan en behoudt zijn natuurlijke uitstraling. Is het laagje olie beschadigd dan neemt het hout wel weer water op wat resulteert in vlekken. Dat is zonde, het goed droogmaken van het hout blijft dus van belang.
  • Afwerking lak of vernis: Hout met lak of vernis is wat glanzender en daarom minder natuurlijk. Echter heb je hier minder omkijken naar omdat de lak het hout volledig beschermt tegen water.

Hout goed houden in de badkamer

Ook al behandel je hout tegen water, het is en blijft een natuurlijk materiaal en kan gaan rotten. Zorg daarom voor goede ventilatie. Dat kan doormiddel van natuurlijke ventilatie; regelmatig open ramen. Of een ventilatie systeem die regelmatig tot altijd aan staat.

badkamer hout

Badkamers van Sanisale

Of je nu kiest voor een badkamer met hout of niet, Sanisale is jouw badkamer specialist met iedere week prachtige aanbiedingen. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd of je een houten badkamer wilt? Of zoek je deskundig advies? Kom langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland of maak een afspraak

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.