U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieHoe kun je jouw badkamer goed ventileren?

Hoe kun je jouw badkamer goed ventileren?

Een goede ventilatie in de badkamer is onmisbaar. Een badkamer produceert namelijk heel wat waterdamp. Bij het ontbreken van voldoende ventilatie kunnen er schimmels en muffe geurtjes ontstaan die slecht zijn voor de gezondheid. Ook kunnen de meubels/muren hierdoor scheuren en dus breken. Lees hier wat voor soorten ventilaties er zijn die dit tegen kunnen gaan!

Hoe herken je een vochtige badkamer?

  • Condens op de ramen en/of spiegels
  • Zwarte plekken tussen de tegels, onder de kit en/of op het plafond
  • Roest op de radiatoren
  • Vochtplekken op de muren of op het plafond
  • Verf bladert van de muur af, of het stucwerk heeft een scheur
  • Een muffe lucht in de badkamer

    badkamer ventilatie

Beste manieren om de badkamer te ventileren

Om ervoor te zorgen dat het vocht de badkamer goed verlaat is het belangrijk om alles goed te ventileren. Er bestaan twee soorten ventilatie: Natuurlijke en mechanische ventilatie:

  1. Natuurlijke ventilatie: bij natuurlijke ventilatie kun je denken aan een ventilatierooster in de ramen. Dit kan in zowel enkel- en dubbelwandig glas. Het openzetten van de ramen tijdens en na het douchen helpt al een boel! Voor een badkamer met weinig of geen mogelijkheden voor ventilatiedoorvoer is dit de ideale oplossing! Tip, zet tijdens en na het douchen je raam open voor extra ventilatie.

  2. Mechanische ventilatie: Wordt jouw badkamer met natuurlijke ventilatie niet genoeg geventileerd, dan is een mechanische ventilatie een goede optie. Via een ventilatierooster wordt de vuile lucht weggezochten uit de badkamer, hierdoor komt er ook vanzelf schone lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat de badkamer continu verse lucht binnen krijgt. Zet de ventilator tijdens en even na het douchen op de hoogste stand om er goed voor te zorgen dat alle vocht uit de badkamer is.


Tip:
Zorg naast een juiste afzuiging in de badkamer ook voor een goede luchttoevoer. Anders kan de lucht niet goed circuleren en zal de afzuiging niet goed werken.

Badkamer ventilatie bij Sanisale

Heb je vragen of wil je meer weten over ventilatie in jouw badkamer? Onze badkamerspecialisten adviseren je graag. Twijfel niet en kom langs in een van onze showrooms. Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon binnen komen lopen! Tot ziens!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.