U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieHoe ga je om met een badkamer met schuin dak?

Hoe ga je om met een badkamer met schuin dak?

Bevindt jouw badkamer zich op zolder? Of is jouw badkamerwand gewoon schuin afgesneden? Dan heb je te maken met het inrichten van een kamer met schuine wand. Dit kan dit lastig zijn met het inrichten van een kamer. Vooral in de badkamer is dit een hele opgave.  Daarom kun je waarschijnlijk wel een aantal tips gebruiken! Lees snel door voor de slimste oplossingen. 

Badkamer met schuin dak mét bad

De populairste oplossing is het plaatsen van een bad onder het schuine dak. Een badkamer met schuin dak heeft één hoek in de badkamer waar niet gestaan kan worden. De makkelijkste oplossing is dus om daar een ligbad te plaatsen. Aangezien je in het bad ligt heb je in de hoogte niet veel ruimte nodig. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het bad in te bouwen, waardoor het nog lager komt te liggen. Zo creëer je nog meer ruimte!

badkamer met schuin dak

Badkamer met schuin dak zonder bad

Als je geen bad hebt of wilt dan zijn er een aantal andere oplossingen die voor jou misschien wel een uitkomst zijn.

1. Plaats een douche in/onder het schuine dak

Je kunt een douche vaak gewoon onder een schuin dak plaatsen. Vooral als het schuine dak zich hoger in de badkamer bevindt. Het schuine gedeelte kan met behulp van nissen dienen als een opslag voor zeep en shampoo. 

2. Plaats de wasbak onder het schuine dak

Ben je zelf niet heel lang? Dan kun je jouw wastafel ook nog (gedeeltelijk) onder het schuine dak plaatsen. Of als je kinderen hebt is dit misschien wel de perfecte plek voor een wastafel met lagere spiegel. Zo kunnen zelf hun tandenpoetsen en haren doen! 

3. Opbergruimte onder het schuine dak

Is geen van de bovenstaande opties een mogelijkheid voor jou omdat het dak zo laag zit? Gebruik de loze ruimte dan als opbergruimte. Plaats een badmeubel onder het dak waar je eventueel handdoeken, de voorraad zeep of de föhns en krultangen kwijt kunt. Dit scheelt weer ruimte in andere delen van de badkamer. 

badkamer met schuin dak

Tip: Als je ervoor kiest om de loze ruimte als opbergruimte te gebruiken kun je op die plek ook wat accessoires toevoegen. Denk aan een paar leuke planten, kaarsjes of een wasmand. Maak er iets leuks van!

Advies of inspiratie bij Sanisale

Het inrichten van een badkamer met schuin dak is lastig! Heb je behoefte aan persoonlijk advies of wil je even rondkijken in onze showroom om de verschillende mogelijkheden te bekijken? Kom dan langs in een showroom naar keuze! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon even binnen komen lopen! Tot ziens!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.