U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDe juiste tegels voor jouw badkamer

De juiste tegels voor jouw badkamer

Een nieuwe badkamer plaatsen in een nieuwe of bestaande woning, begint altijd bij het uitkiezen van de tegels. Dit kan een simpele klus lijken, maar er komt nog best wat bij kijken om de juiste tegels te kiezen voor jouw badkamer. Wij noemen hier een aantal punten waar je op let als je nieuwe badkamer tegels uitkiest.

Wil je vloerverwarming?

Voordat je tegels plaatst, is het goed om te bedenken of je wel of geen vloerverwarming zou willen in jouw badkamer. Zodra de tegels zijn gelegd, is het hiervoor namelijk te laat. Vloerverwarming is heerlijk en zorgt voor veel extra comfort in je badkamer. Ben je er nog niet helemaal over uit? Lees dan onze blog over de voor- en nadelen van vloerverwarming.

badkamer tegels

Wand- en vloertegels

Badkamer tegels kunnen onderverdeeld worden in twee typen:

  • wandtegels
  • vloertegels

Wandtegels zijn zachter en dunner dan vloertegels en kunnen daarom nooit op de vloer geplaatst worden. Vloertegels kunnen echter wél op de wand geplaatst worden. Dit geeft een speciaal effect en is de laatste jaren steeds meer een trend geworden. Reken bij het plaatsen hiervan wel op iets meer werk; vloertegels zijn dikker en zwaarder dan wandtegels en dienen daarom met een sterkere lijmsoort te worden geplaatst.

Vloertegels zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Sommige van deze materialen kunnen erg glad worden als ze nat worden. Dit probleem kun je oplossen door voor een vloertegels te kiezen met een antislip laagje.

Verschillende effecten van badkamer tegels

Kleur: Door te spelen met de effecten van kleur, kun je met tegels bepaalde optische trucjes uithalen in jouw badkamer. Als je bijvoorbeeld voor lichte kleuren kiest, lijkt de ruimte groter. Deze kleurcombinatie is ideaal voor een kleine badkamer. Als je een grote badkamer hebt kun je ook kiezen voor donkere kleuren. Goede verlichting zorgt hierbij voor het mooiste eindresultaat.

Grootte: In een grote badkamer kun je uitstekend gebruik maken van grote tegels. Deze benadrukken zo het grote oppervlak. Bij een kleine badkamer kun je daarentegen juist beter kiezen voor een strakke egale vloer. Hierdoor wordt jouw badkamer optisch een stuk ruimer.

Plaatsing: Als je een erg smalle badkamer hebt, is het een optie om de wandtegels liggend te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat jouw badkamer optisch breder lijkt. Staande wandtegels zorgen ervoor dat je badkamer hoger lijkt.

Advies over badkamer tegels?

Wil je graag meer informatie over badkamer tegels of zou je graag deskundig, persoonlijk advies krijgen? Kom dan eens langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Je kan ook een afspraak maken bij een vestiging bij jou in de buurt. Voor extra informatie kun je natuurlijk altijd ons gratis inspiratiemagazine downloaden.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van badkamers en een handig stappenplan om te komen tot uw droombadkamer. Met het assortiment van Sanisale, kunt u een complete badkamer inrichten met een uitgebreide keuze aan sanitairproducten. Al deze badkamer producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan badkamer accessoires.